Medicul primar de medicina muncii are voie sa coordoneze si activitatea de SSM?

ssmmedic primar medicina muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Intrebare:

Daca sunt medic primar medicina muncii (angajat cu norma intreaga), am absolvit cursul postuniversitar SSM (240 ore) + cursul de evaluare a riscurilor + cursul de audit SSM, este legal sa coordonez activitatea compartimentului SSM din cadrul spitalului (in aceasta structura mai intra 2 ingineri - care nu au cursurile de evaluator riscuri, 1 responsabil SU, 1 psiholog si 2 asistenti medicali)? In fisele de post ale inginerilor scrie ca ei au subordonare fata de manager si fata de mine, cu mentiunea “relatii de coordonare".

Compartimentul SSM, respectiv serviciul intern de prevenire si protectie, trebuie sa fie format din lucratori care indeplinesc cel putin cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca si, dupa caz, alti lucratori. Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele corespunzatoare nivelului superior de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Cerintele minime corespunzatoare nivelului mediu de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt:

• studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic si
• curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 80 de ore.

Cerintele minime corespunzatoare nivelului superior de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, care trebuie la randul lor indeplinite in mod cumulativ, sunt:

• absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
• curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca cu o durata de cel putin 80 de ore si
• absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.

Cele doua niveluri de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire corespunzatoare cursurilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca absolvite.

In concluzie, daca nu este respectata si cerința privind absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata, nu puteți coordona activitatea compartimentului SSM.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ssmmedic primar medicina muncii

Data aparitiei: 17 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Medicul primar de medicina muncii are voie sa coordoneze si activitatea de SSM? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]