Campania de modificare a Codului Muncii are site propriu

modificare Codul munciiBNSDumitru Costincampaniesiteconcedieri colective
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


La inceputul acestei saptamani a fost lansata campania nationala a Blocului National Sindical (BNS) pentru strangerea de semnaturi in vederea modificarii actualului Cod al Muncii. Unul dintre principalele instrumente ale campaniei este site-ul www.sustinecodulmuncii.ro, care contine informatii și ofera oamenilor posibilitatea sa sustina modificarea Codului Muncii.

Proiectul de modificare a actului normativ vizeaza, in principal, cresterea salariului minim brut pe tara la 1.000 lei, in paralel cu reducerea cu 4 puncte procentuale a contributiei angajatorilor la bugetul asigurarilor sociale, reglementarea in detaliu a obiectivelor de performanta, dar si marirea perioadei maxime pentru care se pot incheia contractele de munca pe durata determinata, de la 3 la 5 ani, dupa cum a declarat luni Dumitru Costin, presedintele Blocului National Sindical (BNS), citat de Agerpres.

Acesta a precizat, totodata, ca prin intermediul noului Cod al Muncii pensionarii si somerii vor putea adera la organizatiile sindicale constituite potrivit legii, iar criteriile aplicate in cazul concedierilor colective vor suferi modificari.

Un alt aspect vizat de proiect se refera sporirea numarului de sarbatori legale in care nu se lucreaza, prin introducerea - ca zi libera - a Sarbatorii Sfantului Andrei, pe 30 noiembrie.

"Pentru ca proiectul sa poata fi inaintat Parlamentului pentru a fi dezbatut si adoptat este nevoie de 100.000 de semnaturi. Campania de strangere de semnaturi se va incheia in luna aprilie a anului viitor, in teritoriu actionand deja 276 de reprezentanti BNS, numarul lor urmand sa ajunga la 500 pana la sfarsitul acestei luni. Mai multe informatii despre proiect pot fi obtinute pe site-ul www.sustinecodulmuncii.ro sau la Call Center 031.620.58.59", a adaugat Dumitru Costin.

Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificare Codul munciiBNSDumitru Costincampaniesiteconcedieri colective

Data aparitiei: 16 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Campania de modificare a Codului Muncii are site propriu Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]