Agentia Europeana de SSM a lansat o noua campanie "Locuri de munca sigure si sanatoase"

sanatatelocuri de muncasecuritate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agentia Europeana pentru Sanatate si Securitate in Munca (EU-OSHA) lanseaza noua sa campanie de doi ani „Locuri de munca sigure si sanatoase - Impreuna pentru prevenirea riscurilor”. Locurile de munca din UE sunt mai sigure si mai sanatoase ca oricând. Cu toate acestea, in fiecare exista inca 6,9 milioane de accidente de munca si inca si mai multe milioane de cazuri de boli profesionale. Suferinta umana cauzata de conditiile precare de securitate si sanatate este incomensurabila, insa costul economic este estimat la 490 de miliarde de euro in fiecare an - peste jumatate din costul actual al fondului UE de salvare in urma crizei. Noua campanie a EU-OSHA aduce in atentie importanta aptitudinilor de conducere si de gestionare, precum si a participarii lucratorilor pentru imbunatațirea securitatii si sanatatii la locul de munca.

Cu ocazia lansarii campaniei la Bruxelles, comisarul UE pentru Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune, dl László Andor, alaturi de dr. Christa Sedlatschek, directorul EU-OSHA si dl Bo Smith, secretarul permanent al Ministerului Ocuparii Fortei de Munca din Danemarca, a adresat un indemn la colaborare intre lucratori si angajatori pentru a pune bazele unei culturi mai durabile a prevenirii riscurilor in Europa.

Rezultatele recentului sondaj de opinie paneuropean privind securitatea si sanatatea in munca (SSM) realizat de EU-OSHA dau motive de optimism privind succesul campaniei. Sondajul arata ca, in ansamblu, lucratorii din UE (74%) sunt increzatori ca o problema in legatura cu securitatea si sanatatea in munca prezentata unui superior ierarhic ar fi solutionata si, in general, europenii (67%) se considera bine informati cu privire la securitatea si sanatatea in munca. Cu toate acestea, exista diferente considerabile intre statele membre, iar un obiectiv principal al campaniei este partajarea bunelor practici in vederea cresterii nivelurilor prevenirii riscurilor in intreprinderile de toate dimensiunile si din toate sectoarele, oriunde s-ar afla acestea pe teritoriul UE.

Cercetarile confirma ca, oricare ar fi dimensiunea unei organizatii, aptitudinile de conducere demonstrate de directori si participarea activa a lucratorilor sunt esentiale pentru gestionarea cu succes a securitatii si sanatatii. Sondajul european in rândul intreprinderilor privind riscurile noi si emergente (ESENER) arata ca participarea lucratorilor, impreuna cu angajamentul conducerii genereaza performante considerabil mai bune in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca. In intreprinderile cu un nivel ridicat al participarii lucratorilor, combinat cu un angajament ferm din partea conducerii, exista, de exemplu, o probabilitate de 10 ori mai mare sa fie instituita o politica SSM documentata. Acest lucru are si un alt avantaj, si anume ca aceste masuri sunt percepute ca fiind mai eficace.

Campania cuprinde o varietate de activitati la nivel national si european, inclusiv cea de-a 11-a editie a Premiilor europene pentru bune practici. Aceste premii, care vor fi decernate in aprilie 2013, evidentiaza cele mai ilustrative exemple de colaborare intre directori si angajati pentru prevenirea riscurilor. Organizate de EU-OSHA, in cooperare cu statele membre si cu presedintiile in exercitiu ale Consiliului Uniunii Europene, premiile sunt in prezent deschise pentru inscriere, prin intermediul retelei de puncte focale nationale a EU-OSHA (http://osha.europa.eu/en/campaigns/competitions/good-practice-award_2012-2013/).

Campania va fi condusa la nivel national de catre punctele focale nationale ale EU-OSHA si de catre partenerii oficiali de campanie. Pentru a descarca ghidul oficial al campaniei si alte materiale de campanie (prezentari, publicatii si materiale promotionale in 24 de limbi) si pentru a gasi evenimentele din cadrul campaniei care vor avea loc in intreaga Europa, vizitati site-ul campaniei „Locuri de munca sigure si sanatoase 2012-2013”. Detalii si sursa: www.healthy-workplaces.eu

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sanatatelocuri de muncasecuritate

Data aparitiei: 09 Octombrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Agentia Europeana de SSM a lansat o noua campanie "Locuri de munca sigure si sanatoase" Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]