Modificarea datei de sfarsit activitate. Data inregistrarii in ReviSal

HG 500/2011ReviSalCodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrebare: Salariatului X ii expira CIM (perioada determinata) pe data de 07.10.2012. Intrebare: Pot sa-i intocmesc Act aditional de prelungire si sa operez in Revisal pe data de 28.09.2012, si voi selecta in revisal data la care se produce efecte 07.10.2012. In perioada in care trebuie sa efectez aceasta operatie figurez in CO.

Raspuns: Intelegem ca operatiunea pe care intentionati sa o efectuati in registrul general de evidenta a salariatilor este de modificare a datei de sfarsit activitate.

In ceea ce priveste inregistrarea modificarilor elementelor  registrului general de evidenta  a salariatilor art. 4 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evident a salariatilor prevede ca orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii -  Legea nr. 53/2003 , republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Printre modificarile prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) nu regasim si data de sfarsit activitate  Prin urmare, pentru operatiunea din speta prezentata nu este prevazut un termen de HG 500/2011. Intrucat modificarea vizeaza un element al contractului individual apreciem ca inregistrarea se poate efectua in termenul prevazut la art. 4 alin. (2) din HG 500/2011 fara a se putea depasi data expirarii duratei contractului individual de munca, in speta, data de 07.10.2012.

Inregistrarea nu se poate efectua la o data anterioara in situatia in care legea prevede un termen exact la care sa se efectueze inregistrarea, cum este cazul incetarii contractului individual de munca care, conform HG 500/2011, se inregistrareaza la data incetarii contractului. Insa in situatia expusa, nefiind prevazut ca inregistrarea modificarii datei expirarii contractului individual de munca  se efectueaza la data expirarii apreciez ca inregistrarea poate fi efectuata anterior dar nu ulterior.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 500/2011ReviSalCodul muncii

Data aparitiei: 25 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modificarea datei de sfarsit activitate. Data inregistrarii in ReviSal Nota: 3.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]