Cum trebuie organizat locul de munca intr-o lucrare de zidarie in constructii

muncaconstructiizidarie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucrari de zidarie executate la inaltime

- Pentru lucrarile de zidarie executate la inaltimi sub 5 m se vor folosi schele simple, iar pentru inaltimi peste 5 m se vor utiliza schele conform indicatiilor din proiectele tehnologice.

- Schelele vor fi prevazute cu balustrade si scandura de brad si vor fi executate astfel incat sa corespunda sarcinilor pe care le vor avea de suportat.

Evacuarea molozului si a deseurilor de materiale

- Evacuarea molozului si a deseurilor de materiale din obiectele de constructie si schelele aferente, de la o inaltime mai mare de 4 m, trebuie facuta cu ajutorul jgheaburilor inchise, in lazi inchise sau in containere.

- Capatul inferior al jgheabului trebuie sa se afle la o inaltime de cel mult 1 m deasupra solului. In cazul in care acest lucru nu este posibil, capatul inferior al jgheabului trebuie sa se termine cu un buncar de depozitare, pentru evitarea producerii prafului.

- Locurile in care se depoziteaza molozul si deseurile de materiale de constructii evacuate de sus trebuie sa fie ingradite.

Golurile din pereti, plansee, ferestre si usi

- Golurile din pereti, amplasate cu marginea de jos la o inaltime sub 0,70 m deasupra planseului si care comunica spre exteriorul constructiilor sau dau spre locuri unde nu exista planseu continuu, se vor ingradi.

- Golurile din planseele cladirilor pe care se executa lucrari sau este posibil sa se circule se vor acoperi si se vor ingradi cu balustrade executate pe tot conturul, cu o inaltime de cel putin 1 m.

- Golurile de ferestre si usi unde nu s-a montat tamplaria vor fi inchise provizoriu, pentru prevenirea formarii curentilor de aer.

Emanatiile de noxa sau substanta inflamabila

- In cazul in care este posibila o emanatie de noxa sau substanta inflamabila, personalul trebuie prevenit asupra pericolelor si instruit in privinta masurilor de prevenire si protectie.

- La aparitia unei emanatii de noxa sau substanta inflamabila, lucrul va fi oprit imediat si personalul va fi evacuat de indata. Lucrarile vor putea fi reluate numai dupa disparitia pericolelor generate de noxa sau substanta inflamabila.

Primirea incarcaturii

- Primirea incarcaturii pe constructie se va face de catre lucratori numai dupa oprirea instalatiei de ridicat si numai atunci cand se afla pe schela sau pe planseu.

- Pentru a se apropia incarcatura, se vor utiliza mijloace ajutatoare: carlige de tragere, franghii.

Lucrul la inaltime

- Lucrul la inaltime este permis numai daca locul de munca a fost amenajat, organizat si dotat din punct de vedere tehnic, astfel incat sa fie prevenita caderea de la inaltime a lucratorilor.

- Locurile de munca amplasate la inaltime si caile de acces la si de la acestea trebuie semnalizate permanent, inclusiv atunci cand este intuneric.

- Angajatorul trebuie sa puna la dispozitia lucratorului echipamentul individual de protectie specific desfasurarii lucrului la inaltime.

- Atunci cand lucreaza la inaltime, lucratorul este obligat sa utilizeze echipamentul individual de protectie din dotare.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
muncaconstructiizidarie

Data aparitiei: 13 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum trebuie organizat locul de munca intr-o lucrare de zidarie in constructii Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]