Cand se foloseste protectia individuala impotriva riscurilor generate de zgomot

securitateriscurisanatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca nu puteti lua masuri de eliminare sau combatere a zgomotului la sursa si nici masuri colective de protectie, atunci trebuie sa preveniti riscurile generate de expunerea la zgomot prin mijloace individuale de protectie auditiva, astfel:

Daca expunerea la zgomot depaseste valoarea de expunere inferioara de 80 dB(A), atunci trebuie sa puneti la dispozitia lucratorilor mijloace individuale de protectie auditiva, fara ca acestia sa fie obligati sa le poarte.

Daca expunerea la zgomot atinge sau depaseste valoarea de expunere superioara de 85 dB(A), atunci trebuie sa puneti la dispozitia lucratorilor mijloace individuale de protectie au ditiva, acestia fiind obligati sa le poarte.

Luati masuri de protectie colectiva impotriva riscurilor mecanice! Una dintre principalele dvs. obligatii in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor in procesul muncii este aceea de a decide asupra masurilor de protectie care trebuie luate. In caz contrar, riscati amenzi contraventionale cuprinse intre 4.000 si 8.000 de lei, conform prevederilor art. 39 alin. (4) din Legea nr. 319/2006.

In categoria riscurilor mecanice se inscriu miscarile periculoase, suprafetele si contururile periculoase, recipientele sub presiune si vibratiile excesive ale echipamentelor tehnice.

Exista patru metode de protectie colectiva impotriva riscurilor mecanice:

I. Metoda izolarii permanente a zonei de risc mecanic

Aceasta metoda consta in interpunerea de obstacole imobile, care nu permit patrunderea omului in zona de risc. Obstacolele imobile (carcase de protectie, apa ra tori, ecrane, ingradiri etc.) sunt numite protectori ficsi si au rolul de a face imposibil contactul om-element periculos.

II. Metoda izolarii temporare zonei de risc mecanic

Metoda izolarii temporare consta in interpunerea de protectori mobili numai pe durata exis tentei elementului periculos. Mijloacele tehnice de protectie care se utilizeaza in acest caz sunt sistemele tehnice de protectie cu blocare, dispozitivele de protectie care indeparteaza omul din zona de pericol mecanic si dispozitivele de protectie care retin elementul periculos.

III. Metoda eliminarii temporare a riscului mecanic

Eliminarea riscului mecanic se realizeaza numai in perioadele de timp in care patrunderea omului in zona de pericol este posibila sau este detectata. Mijloacele tehnice de protectie care se utilizeaza in acest caz sunt, dupa caz: aparatele de protectie cu senzor de detectie sau sistemele tehnice de protectie cu interblocare.

IV. Metoda conditionarii existentei riscului mecanic

Aceasta metoda se bazeaza pe conditionarea operatiei si existentei miscarii periculoase de situarea operatorului la o distanta de securitate fata de zona de risc mecanic. Mijlocul tehnic de protectie folosit este dispozitivul de comanda bimanuala.

Dintre toate metodele mentionate mai sus, cea a izolarii permanente a zonei de risc mecanic conduce la un nivel maxim de securitate, protectorii ficsi fiind cele mai simple mijloace de acest tip, fara a constitui ei insisi o sursa de risc.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
securitateriscurisanatate

Data aparitiei: 04 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cand se foloseste protectia individuala impotriva riscurilor generate de zgomot Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]