Ce masuri trebuie luate pentru utilizarea unui incarcator frontal (IFRON) in conditii de siguranta

IFRONmasuri conditii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Orice activitate referitoare la un echipament de munca - de tipul pornirii, opririi, folosirii, transportului, repararii, modificarii, intretinerii sau curatirii acestuia - trebuie realizata in conditii de siguranta deplina! Altfel, riscati amenzi contraventionale cuprinse intre 5.000 de lei si 10.000 de lei, conform art. 39 alin. (9) lit. c), f) si m) din Legea nr. 319/2006!

Masuri de siguranta la incarcarea si descarcarea cu IFRON-ul

Conducatorul IFRON-ului va semnaliza pentru atentionare si va incepe manevra numai dupa retragerea lucratorilor din raza de actiune a utilajului.

Conducatorul IFRON-ului nu va aseza sarcina in mijloacele de transport decat dupa ce s-a asigurat ca lucratorii s-au retras din acestea.

Deschiderea graifarului si bascularea sarcinii in mijlocul de transport este permisa numai dupa stationarea utilajului si incetarea balansarii sarcinii.

La incarcarea cu IFRON-ul in vagoane cu pereti inalti pentru formarea de stive (picioare) stabile, se va marca mijlocul acestora pe peretii vagonului.

Preluarea sarcinilor din gramada sau stiva se va face numai de catre conducatorul IFRON-ului; este interzisa fixarea sau ajustarea cu mana sau alte unelte a sarcinilor de catre alte persoane.

La ridicarea sarcinii din stive se va verifica stabilitatea acesteia in graifar.

La descarcarea si incarcarea materialelor in si din stive, conducatorul IFRON-ului trebuie sa se asigure ca nu exista persoane pe acestea sau in jurul lor.

Sarcina ce se preia din autovehicule sau vagoane va fi bine fixata in echipamentul auxiliar adecvat lucrului, echilibrata pe cele doua brațe ale furcii utilajului si corespunzatoare capacitatii sale.

Descarcarea bustenilor prin impingere este admisa numai la vagoanele de cale ferata, in punctele de descarcare prevazute cu rampe inclinate.

Pe timpul incarcarii sau descarcarii, este interzisa stationarea lucratorilor pe caroseria autovehiculelor, in fata sarcinilor sau in raza de actiune a incarcatoarelor frontale.

Este interzisa deplasarea IFRONului inainte de ridicarea sarcinii si desprinderea completa a acesteia din stiva, din mijloacele de transport sau de pe sol.

Este interzisa depunerea sarcinilor in stive, in mijloacele de transport sau la sol de la o inaltime mai mare de 0,5 m.

La efectuarea manevrelor de incarcare-descarcare si transport a materialelor granulare, utilajul va fi actionat incet, atat la umplerea si golirea cupei, cat si pe parcursul deplasarii.

Nu este permis conducatorului sa paraseasca utilajul avand sarcina ridicata de la sol. Parasirea incarcatorului frontal se va face numai dupa oprirea motorului, blocarea franei si inchiderea cabinei, furca utilajului fiind sprijinita pe sol.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
IFRONmasuri conditii

Data aparitiei: 23 August 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce masuri trebuie luate pentru utilizarea unui incarcator frontal (IFRON) in conditii de siguranta Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]