Masurile de protectie la amenajarea depozitelor de marfuri

masuridepozitemarfuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Spatiile destinate operatiilor de incarcare-descarcare si depozitare a marfurilor, precum si caile de acces aferente vor fi nivelate si amenajate pentru scurgerea apelor.

Depozitele descoperite si semiinchise sau soproanele vor fi construite pe terenuri netede si cu posibilitati de scurgere a apelor pluviale.

La proiectarea constructiilor se va tine seama de posibilitatea compartimentarii spatiului pe sectii, asigurandu-se cai de acces.

Depozitul va avea, indiferent de marimea sa, doua usi glisanteduble cu usi cu zabrele.

Pardoseala depozitului va fi neteda, fara praguri si situata la nivelul rampei. Ea trebuie realizata din materiale dure, rezistente, nealunecoase si care sa permita o curatare cat mai usoara.

Pentru spatiile care servesc la depozitarea materiilor explozive, in flamabile, caustice, acide, pardoseala va fi realizata din materiale care nu produc scantei prin frecare sau lovire, sunt rezistente la foc, precum si la actiunea solventilor organici, acizilor si alcaliilor.

Amplasarea spatiilor tehnico-administrative aferente depozitului se va face astfel incat ele sa comunice cu cladirea depozitelor, iar in cazul depozitelor cu etaje, aceste spatii nu vor fi amplasate la parter.

Din proiect, vor fi asigurate instalatiile de apa potabila, canalizare, incalzire, ventilare si iluminat, precum si grupurile sanitare necesare.

La depozitele inchise, neincalzite se vor respecta indicatiile proiectantului cu privire la destinatia si temperatura interioara a spatiilor.

La depozitele deschise in aer liber, se vor prevedea spatii inchise pentru adapostirea si incalzirea personalului care lucreaza in aer liber, pe timp friguros.

Depozitele pentru produse metalo-chimice, cu ridicata, precum si cele pentru textile si incaltaminte vor fi amenajate in spatii separate, prevazute cu instalatii speciale de stingere a incendiilor, conform legislatiei de aparare impotriva incendiilor.

In cadrul depozitului pentru produse metalo-chimice cu ridicata, din proiect, se vor amenaja spatii separate pentru de po zitarea tigarilor si pentru depozitarea chibriturilor.

La amenajarea depozitelor de ambalaje se va prevedea un spatiu care sa permita receptia si depozitarea ambalajelor pe loturi de acelasi tip si stari fizice, reconditionarea si pregatirea ambalajelor pentru expediere, precum si asigurarea cailor de acces pentru mijloacele de transport.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masuridepozitemarfuri

Data aparitiei: 15 August 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Masurile de protectie la amenajarea depozitelor de marfuri Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]