Cercetare accident de munca

ssmsecuritate si sanatate in muncaprotectia munciiaccident de muncacercetare eveniment
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Intrebare: Cum trebuie cercetat un accident de munca si ce institutii trebuie anuntate, pentru un accident de munca petrecut pe teritoriul Germaniei, in care sunt implicate persoane romane detasate la munca pe teritoriul Germaniei.

Raspuns: In cazul in care, in calitate de angajator, aveti lucratori implicati intr-un eveniment in timp ce se afla interes de serviciu in afara granitelor tarii, veti respecta aceeasi procedura de comunicare ca in cazul unui eveniment produs pe teritoriul Romaniei. In plus fata de aceasta procedura, aveti obligatia de a comunica evenimentul si misiunii diplomatice sau oficiului consular roman din tara respectiva.

Orice eveniment produs pe teritoriul altei tari in care sunt implicati lucratori romani, detasati sau pusi la dispozitie de catre angajatori romani la angajatori straini, respectiv utilizatori straini, pentru efectuarea unor lucrari pe teritoriul altui stat, se comunica imediat de catre angajatorul roman misiunii diplomatice sau oficiului consular roman din tara respectiva.

Cercetarea unui eveniment in care sunt implicati lucratori ce se afla interes de serviciu in afara granitelor tarii urmeaza aceeasi procedura ca in cazul unui eveniment produs pe teritoriul Romaniei, cu urmatoarele observatii:

• La cercetarea unui astfel de eveniment poate participa si un delegat din partea misiunii diplomatice sau oficiului consular roman din tara respectiva.

• In cazul evenimentelor care au produs invaliditate confirmata prin decizie, deces, accidente colective, inclusiv in cazul persoanelor disparute si in cazul incidentului periculos, Inspectia Muncii poate delega reprezentanti care sa efectueze cercetarea la fata locului. In aceasta situatie, cercetarea se va finaliza de catre Inspectia Muncii sau, dupa caz, inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia isi are sediul, domiciliul sau resedinta angajatorul.

Dosarul de cercetare al unui eveniment produs in afara granitelor tarii va cuprinde toate actele prevazute pentru un eveniment petrecut pe teritoriul Romaniei si se va completa cu:
a) copii ale originalelor documentelor de cercetare emise de organele competente din tara pe teritoriul careia s-a produs evenimentul, precum si traducerea acestora in limba romana;
b) copii ale documentelor medicale de la unitatile sanitare care au acordat ingrijiri de specialitate victimei, precum si traducerea acestora in limba romana;
c) copie a contractului incheiat cu partenerul strain, din care sa rezulte urmatoarele informatii:
• cine a incheiat contractul,
• obiectul contractului,
• ce fel de lucrari se executa,
• pe ce durata,
• locul unde se executa lucrarile respective,
• clauzele privind securitatea si sanatatea in munca,
• modul in care se fac comunicarea si cercetarea evenimentelor si inregistrarea accidentelor de munca.

Cheltuielile necesare pentru traducerea in limba romana a documentelor ce trebuie sa faca parte din dosarul de cercetare a evenimentului vor fi suportate de angajatorul la care a avut loc evenimentul.

De intocmirea dosarelor de cercetare a evenimentelor urmate de incapacitate temporara de munca raspunde angajatorul care a incheiat contractul cu partenerul strain.

De intocmirea dosarelor de cercetare a evenimentelor urmate de invaliditate sau deces raspunde inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia isi are sediul social angajatorul la care era angajata victima.

In cazul evenimentelor produse in afara granitelor tarii care au avut drept consecinta incapacitatea temporara de munca sau decesul lucratorilor asigurati potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, republicata, dosarul de cercetare intocmit de comisia numita de angajator va cuprinde documentele care au fost intocmite de organele de cercetare din tara in care a avut loc evenimentul, precum si documentele medicale de la unitatile sanitare care au acordat ingrijiri de specialitate accidentatului.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ssmsecuritate si sanatate in muncaprotectia munciiaccident de muncacercetare eveniment

Data aparitiei: 27 Iulie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cercetare accident de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]