Formularul E112 "Atestat privind mentinerea dreptului la prestatiile in curs pentru asigurarea de boala - maternitate"

Formular E112formular S1asigurare boalaasigurare maternitatelucrator
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularul E112 "Atestat privind mentinerea dreptului la prestatiile in curs pentru asigurarea de boala - maternitate":

a) lucratorului salariat sau independent sau membrilor de familie ai acestuia care beneficiaza de prestatii de asigurare de sanatate, maternitate in statul competent si care solicita institutiei unde este asigurat, transferul resedintei lor temporar sau definitiv pe teritoriul altui stat membru.

Eliberarea formularului E112 pentru aceasta situatie poate fi refuzata numai daca se stabileste ca deplasarea persoanei respective ar prejudicia starea sanatatii sale sau acordarea tratamentului medical.

b) lucratorului salariat sau independent si membrilor de familie ai acestuia care sunt autorizati de catre institutia competenta sa se deplaseze intr-un alt stat membru cu scopul de a primi un tratament medical.

Eliberarea formularului E112 pentru aceasta situatie nu poate fi refuzata in cazul in care tratamentul respectiv se regaseste printre prestatiile acordate in baza legislatiei statului membru pe al carui teritoriu isi are resedinta persoana in cauza si caruia nu i se poate acorda un asemenea tratament in intervalul de timp necesar in mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv in statul membru de resedinta luand in considerare starea lui curenta de sanatate si evolutia probabila al bolii.

Daca institutia competenta este de acord, ea va elibera formularul E112 care va permite persoanei interesate sa beneficieze de prestatii de asigurari pentru asigurarea de boala/maternitate. Persoana care doreste sa isi transfere resedinta intr-un alt stat membru pentru a primi ingrijiri medicale trebuie sa obtina in prealabil autorizarea in acest sens din partea institutiei la care este asigurat.

Prestatiile in natura sunt acordate, in numele institutiei competente, in virtutea regulii unicitatii legii aplicabile, de institutia noului loc de resedinta a persoanei in cauza, conform legislatiei pe care aceasta o aplica. Prestatiile astfel acordate fac obiectul unei rambursari pe baza de factura.

Formularul E112 se utilizeaza pentru:

- trimiterea la tratament, care nu poate fi refuzata in cazul in care tratamentul respectiv se regaseste printre prestatiile acordate in baza legislatiei statului membru pe al carui teritoriu isi are resedinta persoana in cauza si careia nu i se poate acorda tratament in intervalul de timp necesar in mod normal pentru obtinerea tratamentului respectiv in statul membru de resedinta, luand in considerare starea lui curenta de sanatate si evolutia probabila a bolii;

- sederea in afara statului competent/intoarcerea in sau transferul resedintei intr-un alt stat membru pe timpul bolii sau maternitatii.

Formularul portabil S2 va fi emis in locul formularului european E112.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Formular E112formular S1asigurare boalaasigurare maternitatelucrator

Data aparitiei: 29 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Formularul E112 "Atestat privind mentinerea dreptului la prestatiile in curs pentru asigurarea de boala - maternitate" Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]