Ministerului Muncii doreste suplimentarea bugetului pentru plata creantelor salariale

Ministerul munciisuplimentare bugetdesbatere publicachletuieli de personalsalariiMinisterul Finantelor PubliceOUG 71/2009
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


 
 
In data de 11 iunie 2012 Ministerul Muncii a publicat spre dezbatere publica un proiect de Hotarare de Guvern ce vizeaza  suplimentarea bugetului cu 432.000 de lei, suma care, potrivit proiectului, este necesara in vederea platirii unor drepturi salariale devenite executorii pana la 31 decembrie 2011, in acest an trebuind achitata cinci la suta din valoarea titlului executoriu.
 
In cuprinsul art. 1 al proiectul de Hotarare privind suplimentarea bugetului Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS) pentru plata titlurilor executorii prevazute de OUG 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar propune aprobarea  suplimentarii bugetului institutiei pe anul 2012 cu suma de 432.000 de lei, la capitolul "Asigurari si asistenta sociala", titlul 10 "Cheltuieli de personal", din suma globala prevazuta cu aceasta destinatie in bugetul Ministerului Finantelor Publice.
 
Potrivit proiectului supus dezbaterii publice, "sumele alocate potrivit prezentei hotarari vor fi utilizate numai pentru plata titlurilor executorii care intra sub incidenta prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar, aprobata cu modificari din Legea nr. 230/2011.
 
In cuprinsul notei de fundamentare, initiatorii proiectului declara ca ”plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2011, se realizeaza dupa o procedura de executare potrivit careia in anul 2012 autoritatile si institutiile publice debitoare au obligatia de a plati cinci la suta din valoarea titlului executoriu.”
 
In acest momente datoriile catre salariati inregistrate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei se ridica la 34.560 mii lei, asa cum reiese din titlurilor executorii emise pana la data de 31.12.2011. Birourile executorilor judecatoresti, se arata in nota de fundamentare, au instituit deja proceduri de executare silita impotriva Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in baza prevederilor OUG nr. 22/2002 si a altor dispozitii subsecvente, fiind astfel creat un precedent pentru introducerea unor actiuni similare
 
Cuantumul total al obligatiilor de plata ale Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru anul 2012 este de 1.728.000 lei, reprezentand procentul de cinci la suta.
 
"In bugetul aprobat pentru MMFPS pe anul 2012, la titlul «Cheltuieli de personal», nu au fost prevazute sume cu aceasta destinatie. Cuantumul fondurilor necesare pentru achitarea sumelor prevazute in titlurile executorii care cad sub incidenta Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 71/2009, raportat la trimestrul II al anului 2012, este de 432.000 lei.” subliniaza in cuprinsul  initiatorii proiectului de act normativ.

„Avand in vedere analiza executiei bugetului pana la aceasta data, precum si necesarul estimat de fonduri pentru luna iunie 2012 la «Cheltuieli de personal», pentru achitarea titlurilor executorii prevazute de lege, se impune suplimentarea bugetului Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale la titlul «Cheltuieli de personal», pentru trimestrul II cu suma de 432 mii lei." se mai arata in cuprinsul proiectului de Hotarare.  
 
Proiectul se afla in dezbatere publica pana in 21 iunie 2012. Continutul hotararii propuse spre desbatere poate fi consultat aici.


Sursa: Ministerul Muncii

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ministerul munciisuplimentare bugetdesbatere publicachletuieli de personalsalariiMinisterul Finantelor PubliceOUG 71/2009

Data aparitiei: 13 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerului Muncii doreste suplimentarea bugetului pentru plata creantelor salariale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]