Vesti bune: Salariul mediu nominal net a crescut!

INSsalariul mediu brutcresteri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Confrom datelor furnizate de Institutul National de Statistica, castigul salarial mediu net a inregistrat in luna aprilie a fost 1.553 lei, cu 0,6% (10 lei) mai mare in comparatie cu luna anterioara. Cele mai mari valori cale castigului salarial mediu nominal net au fost inregistrate in intermedieri financiare - 4.295 lei, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante - 853 lei.
 
"In luna aprilie 2012, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in martie 2012 ca urmare a acordarii de premii ocazionale (inclusiv prime trimestriale si cu ocazia sarbatorilor de Paste), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou), de negocierile salariale, realizarile de productie ori incasarile mai mari (functie de contracte)", potrivit statisticii realizate de INS.
 
Ceresteri semnificative s-au inregistrat in special in extractia petrolului brut si a gazelor naturale (27,6%), precum si  fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, activitati de editare, industria metalurgica (intre 15% si 18,5%).
 
Acordarea in decursul lunii martie a primelor ocazionale, sumelor din profitul net si alte fonduri, impreuna cu nerealizarile de productii ori incasarilor mai mici au dus la scaderea castigului salarial mediu net in comparatie cu luna anteriora, martie 2012.
 
Cele mai semnificative scaderi ale salariului mediu net s-au inregistrat in fabricarea produselor din tutun (31,8%) si fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice (21,4%).
 
"In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna martie, in administratie publica (0,7%), ca urmare a acordarii de sume pentru diferite sporuri ori a platii concediilor de odihna, si sanatate si asistenta sociala (0,5%), ca urmare a neplatii drepturilor salariale cuvenite salariatilor cu castiguri salariale mici, din unele unitati din domeniul asistentei sociale care se confrunta cu dificultati financiare", se mentioneaza in comunicatul de presa al Institutului.
 
Usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna martie au fost inregistrate si in sectorul bugetar, dupa cum urmeaza:
- administratie publica (0,7%) - ca urmare a acordarii de sume pentru diferite sporuri ori a platii concediilor de odihna;
- sanatate si asistenta sociala (0,5%) - ca urmare a neplatii drepturilor salariale cuvenite salariatilor cu câstiguri salariale mici, din unele unitati din domeniul asistentei sociale care se confrunta cu dificultati financiare.
 
In invatamant castigul salarial mediu net a scazut fata de luna martie cu 1,8% ca urmare a neplatii cu ora a cadrelor didactice pe durata vacantei scolare.
 
In comparatie cu luna aprilie a anului precedent 2011, castigul salarial mediu nominal net a inregistrat o cresteer de 3,7%. Indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost de 101,9%.
 
Raportul statistic realizat de INS poate fi consultat aici.

Sursa: Institutul National de Statistica

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
INSsalariul mediu brutcresteri

Data aparitiei: 06 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vesti bune: Salariul mediu nominal net a crescut! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]