Ce se modifica privind evaluarea activelor fondurilor de pensii

evaluare active fonduri pensiifond de pensiiportofoliu investitiitarife administratori pensiiCSSPP
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X





Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat recent doua acte normative de modificare si completare a legislatiei secundare existente privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor private.

Prin aceste completari, CSSPP actualizeaza cadrul de raportare in ceea ce priveste investitiile fondurilor de pensii private si rezultatele evaluarii noilor tipuri de active introduse in legislatia specifica ca urmare a intrarii in vigoare a Normei nr. 11/2011 privind investirea si evaluarea activelor fondurilor de pensii.

Unul din principalele elementele de noutate introdus de aceste modificari de norme se refera la raportarea saptamanala, catre CSSPP, a situatiei detaliate a investitiilor. Reamintim totodata ca in ceea ce priveste raportarea catre public, administratorii fondurilor de pensii aveau deja obligatia de a afisa pe pagina proprie de internet, de doua ori pe an, pentru fiecare fond de pensii in parte, structura detaliata a portofoliului de investitii.

De asemenea, prin noile modificari se abroga interdictia de transmitere a materialelor publicitare concomitent cu scrisoarea de informare anuala, deoarece acestea pot contribui la o promovare mai buna atat a sistemului de pensii administrate privat, cat si a sistemului de pensii facultative. Conform cadrului legal aplicabil, materiale publicitare sunt notificate in prealabil CSSPP.

Totodata se clarifica aspectele referitoare la tariful care poate fi perceput de catre administratori participantilor in cazul solicitarii de informatii suplimentare celor gratuite, prevazute de lege. Astfel, cuantumul tarifului pentru aceste informatii nu poate depasi costul efectiv al punerii la dispozitie a informatiilor.

Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 10/2010 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor administrate privat, cu modificarile si completarile ulterioare elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 11/2010 privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor facultative, cu modificarile si completarile ulterioare elaborata in aplicarea Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative vor fi transmise spre publicare in Monitorul Oficial si vor fi disponibile pe site-ul www.csspp.ro, la rubrica Legislatie, la data publicarii lor.

Sursa: CSSPP



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
evaluare active fonduri pensiifond de pensiiportofoliu investitiitarife administratori pensiiCSSPP

Data aparitiei: 02 Mai 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce se modifica privind evaluarea activelor fondurilor de pensii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]