Inca o zi libera de la Guvern: 30 aprilie

zi libera30 aprilie liberacodul munciisarbatoare legalaspor salarial
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X




Guvernul a discutat in sedinta de miercuri posibilitatea ca bugetarii sa nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanta de 1 Mai, o decizie urmand sa fie luata saptamana viitoare, a declarat agentiei MEDIAFAX Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT.
 
"Guvernul a discutat in sedinta de azi posibilitatea ca ziua de 30 aprilie sa fie libera pentru bugetari, urmand sa fie recuperata ulterior. A fost o discutie de principiu, o decizie urmand sa fie luata in sedinta Executivului de saptamana viitoare", a spus Oprea.
 
Bugetarii sunt liberi marti, 1 mai, si daca nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.
 
"MDRT sustine aceasta initiativa, pentru ca ar duce la cresterea circulatiei turistice de 1 mai si la un numar mai mare de zile petrecute de turisti in statiuni", a adaugat Oprea.
 
 Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turisti romani vor merge pe litoral in minivacanta de 1 Mai, numar apropiat de cel inregistrat anul trecut.
 
Cele mai cautate statiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Vama Veche.
 
Conform Codului Muncii, angajatii au (sau au avut deja) dreptul la 11 zile libere, in afara celor de concediu, de sarbatorile legale in: 1 si 2 ianuarie ( duminica si luni);  in prima si a doua zi de Pasti  -15 si 16 aprilie ( duminica si luni); 1 mai (marti);prima si a doua zi de Rusalii 3si 4 iunie (duminica si luni);  de Adormirea Maicii - 15 august (miercuri); 1 Decembrie de Ziua Nationala ( sambata) si in prima zi a doua zi de Craciun 25 si 26 decembrie ( marti si miercuri).  
 
Pe langa acestea 11 zile libere, adeptii altor culte relogioase legale mai beneficiaza de doua zile libere pentru fiecare din cele trei sarbatori religioase anuale, declarate de cultele religioase legale altele decat cele crestine.
 
Beneficii pentru cei care lucreaza in zilele de sarbatoare legala
 
Exista si categorii de salariati care, in zilele de sarbatoare legala, trebuie sa se prezinte la munca. Este  vorba despre  angajatii din diferite domenii de activitate care trebuie sa asigure permanenta. In acest caz angajatorii sunt obligati  sa le acorde celor in cauza, o zi libera in urmatoarele 30 sau sa le plateasca ziua de munca cu un spor salarial dublu, „spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de suta la suta din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru", potrivit Codului Muncii.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
zi libera30 aprilie liberacodul munciisarbatoare legalaspor salarial

Data aparitiei: 18 Aprilie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Inca o zi libera de la Guvern: 30 aprilie Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Inca o zi libera de la Guvern: 30 aprilie

Mai multe articole despre 30 aprilie libera
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]