CE lanseaza o campanie pentru a stimula plasamentele de munca

Comisia Europeanastimulare plasamente muncaocuparea fortei de muncalocuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comisia Europeana lanseaza campania "We Mean Business", al carei scop este sa incurajeze societatile sa creeze mai multe plasamente pentru stagiari pentru a spori competentele tinerilor si capacitatea de insertie profesionala a acestora. in acelasi timp, stagiile pot ajuta tinerii sa aiba o tranzitie lina de la educatie si formare profesionala la un prim loc de munca bun. De asemenea, plasamentele pot aduce beneficii societatilor, permitandu-le sa identifice potential excelenti angajati viitori care ar putea, cu ideile lor inovatoare, sa fie esentiali pentru productivitatea si competitivitatea viitoare. in perioada 2012-2013, Comisia va oferi sprijin financiar pentru un total de 280 000 de plasamente prin intermediul programelor Leonardo da Vinci si Erasmus pentru studentii din domeniul formarii profesionale si pentru cei din invatamantul superior.

Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, a declarat: "We Mean Business" va sprijini eforturile statelor membre de combatere a somajului in randul tinerilor, care a atins niveluri inacceptabil de ridicate in unele tari din UE. in special, dorim sa atragem atentia asupra valorii plasamentelor internationale, care pot imbunatati competentele lingvistice ale individului si care il pot ajuta sa fie mai increzator si mai adaptabil. Studiile noastre arata ca angajatorii apreciaza din ce in ce mai mult aceste tipuri de competente."
    
Anchetele evidentiaza faptul ca un numar redus de societati sunt constiente de posibilitatea gazduirii unui stagiar printr-un program european [1]. Campania "We Mean Business" isi propune sa schimbe aceasta situatie si sa demonstreze avantajele plasamentelor internationale pentru societati.

Context

Ca parte a initiativei sale "Oportunitati pentru tineret", prezentate in decembrie 2011 (IP/11/1568), Comisia Europeana s-a angajat sa creasca cu 30% numarul plasamentelor de lucru Leonardo da Vinci si Erasmus pentru studentii din domeniul formarii profesionale si pentru cei din invatamantul superior. in 2012, cel putin 130 000 de tineri vor primi sprijin pentru un stagiu la un loc de munca in strainatate. Aceasta cifra ar trebui sa creasca la 150 000 anul viitor.

Studiile arata ca stagiarii care detin competente lingvistice pot ajuta intreprinderile sa intre pe noi piete. in acelasi timp, oportunitatile ratate de intreprinderile a caror forta de munca duce lipsa de competente lingvistice si de comunicare au un cost. intr-o ancheta a Comisiei din 2006, efectuata pe aproape 2 000 de intreprinderi, 11% dintre respondenti afirma ca au pierdut un contract ca urmare a lipsei competentelor lingvistice, cu un cost total de 50 milioane euro in total [2].

In paralel cu campania "We Mean Business", Comisia va adopta pe 18 aprilie un pachet cuprinzator de noi masuri in scopul obtinerii unei redresari generatoare de noi locuri de munca. Unul dintre obiectivele principale ale acestuia va fi sa stimuleze recrutarea in economia ecologica, serviciile de sanatate si tehnologia informatiei si comunicarii.

Sursa: Comisia Europeana

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Comisia Europeanastimulare plasamente muncaocuparea fortei de muncalocuri de munca

Data aparitiei: 18 Aprilie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

CE lanseaza o campanie pentru a stimula plasamentele de munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]