Director. Concediu medical. VIDEO

concediu medicaldirectordrept de semnatura
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dreptul de a incheia si semna acte juridice

Care sunt conditiile de indeplinit pentru ca un director al unei societati comerciale cu capital social integral de stat sa mai detina drept de semnatura daca intra in concediu medical?

Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalcodulmuncii.ro




Raspuns: In speta nu se precizeaza raportul juridic in baza caruia isi desfasoara activitatea persoana respectiva, daca este raport de munca adica persoana este salariat al societatii comerciale in baza unui contract individual de munca sau daca este raport de mandat adica directorul isi desfasoara activitatea in baza mandatului primit.

In cazul in care directorul isi desfasoara activitatea in temeiul Codului muncii in baza unui contract individual de munca atunci concediul de odihna suspenda CIM in temeiul art. 50 lit. b) din Codul muncii , republicat.

 Potrivit art. 49 alin. (2) din Codul muncii , republicat, suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Alin. (3) din acelasi articol prevede ca pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Prin urmare, apreciem ca exercitiul dreptului de a semna documente va fi si el suspendat ca efect al suspendarii prestarii muncii datorita concediului medical, daca nu s-a prevazut altfel prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

In cazul in care directorul isi desfasoara activitatea in baza unui contract de mandat in temeiul Legii 31/1990 , atunci limitele si conditiile in care se va realiza conducerea societatii sunt decise de consiliul de administratie. Raporturilor juridice stabilite in baza contractului de mandat incheiat de director cu societatea comerciala nu ii sunt aplicabile dispozitiile Codului muncii .

Potrivit art. 143 indice 1 alin. (2) din Legea 31/1990 , modul de organizare a activitatii directorilor poate fi stabilit prin actul constitutiv sau prin decizie a consiliului de administratie.

Asadar, societatea este libera sa stabileasca, prin act constitutiv si/sau prin decizia consiliului de administratie regulile de organizare a activitatii directorilor. Legea 31/1990 nu prevede incetarea mandatului in situatia in care intervine in privinta directorului incapacitatea temporara de munca din motive medicale.

Totodata, potrivit dreptului comun in materia contractului de mandat, concediul medical nu reprezinta caz de incetarea a mandatului incredintat, astfel incat, in lipsa unei stipulatii contrare in actul constitutiv sau prin decizie a consiliului de administratie, apreciez ca directorul  va avea dreptul de a incheia acte juridice in numele societatii si a semna acte juridice si pe durata concediului medical.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concediu medicaldirectordrept de semnatura

Data aparitiei: 17 Aprilie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Director. Concediu medical. VIDEO Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Conditii pentru a beneficia de scutire de impozit in domeniul ITIntrebare: Suntem o societate care se ocupa cu prestari servicii pentru evenimente, mai exact ne ocupam de partea artistica - montare de scene, lumini inteligente, sunet profi, ecrane inteligente pe care sunt proiectate imagini Computerizate, create de angajatii nostri in baza unor programe achizitionate de societate. Un exemplu concret: la un concert pe un stadion sunt montate scenele noastre, ecranele unde apar jocurile de imagini cu ce se petrece pe scena sau diferite motive de linii, culori, imagini...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Compensare munca suplimentara cu timp liber corespunzator vs concediu de odihnaIntrebare: Daca activitatea societatii este de asa natura incat in fiecare luna se acorda ore suplimentare, conform art. 122 din Codul muncii, ce se intampla daca in luna se platesc ore suplimentare si se ia si concediu de odihna?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Director. Concediu medical. VIDEO

Mai multe articole despre drept de semnatura
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]