Consultanta in afaceri | Manager
 

Incetare CIM in perioada de proba


Intrebare: Am angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata un salarit cu data de 02.04.2012 si perioada de proba de 90 zile calendaristice.Daca in perioada celor 90 zile de proba salariatul nu corespunde profesional cu ce articol din Codul muncii pot inceta contractul de munca si ce acte trebuie sa intocmesc?

Raspuns: Potrivit art. 31 alin. (3) din Codul muncii , republicat, legiuitorul a instituit posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului de munca in perioada de proba sau la sfarsitul acesteia prin notificarea scrisa din initiativa oricareia dintre parti, angajator ori salariat. Pentru perioadele de proba in cazul contractelor individuale de munca veti avea in vedere dispozitiile art. 31 alin. (1) din Codul muncii . Oricand pe durata acestei perioade de proba veti putea denunta raportul de munca stabilit cu salariatul in cauza, prin simpla notificare a salariatului in acest sens, fara a fi obligat sa motivati respectiva decizie sau sa parcurgeti vreo procedura.


MEMO Relatii de munca - ai acces la toate informatiile in domeniu
MEMO Relatii de munca - ai acces la toate informatiile in domeniu

Vezi detalii

Acte Normative complete
Acte Normative complete

Vezi detalii

Consilier Legislatia Muncii pentru Bugetari
Consilier Legislatia Muncii pentru Bugetari

Vezi detalii
Prin urmare, temeiul de drept al incetarii contractului individual de munca in perioada de proba este art. 31 alin. (3) din Codul muncii republicat.

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: 30 Martie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Nota: 5 din 1 voturi
Incetare CIM in perioada de proba
 

 
x


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

 
Biletul De Trimitere Al Medicului De Familie Valabilitate 1 Luna Sau 3 LuniIntrebare: Am primit un bilet de trimitere de catre medicul de familie pe 15.05.2014 pt investigatii endocrinologice : -am folosit biletul pt. investigatii endocrinologice , dar s-au ivit probleme - parerile sunt controversate intre medicul de familie si specialistul endocrinolog, adica nu mai pot beneficia de investigatii endocrinologice gratuie decat dupa trei luni de la data de 15.05.2014 -dupa data de 1 iunie 201a un bilet de trimitere a medicului de famile pt. servicii medicale clinice endocri
 

Raspuns: ...intrati pe seit-ul CASMB ! LISTA INVESTIGATIILOR MEDICALE PARACLINICE POATE FI CONSULTATA Bi... citeste tot raspunsul aici


 

eNews Legislatia Muncii


Descarca GRATUIT raportul special

"Modificari in Codul Muncii - noutati REVISAL si Evaluarea Angajatilor"