Jurnalul Doamnei de la HR: HR, HR striga!

Jurnalul Doamnei de la HRHRbeneficii extrasalariale
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stiu ca suntem in perioada de dragalasenii a primaverii, doar ca astazi nu o sa adaug pe lista voastra “inca un material despre martisoare si primavara”. Refuz cu desavarsire. Sunt sigura ca avem lucruri mai de HR de impartasit, de fapt deja am unul in vedere.

Trecand de toate evenimentele frumoase ce prevestesc incheierea iernii, viata de HR e plina de aventuri acum. De ce? Pentru ca lucram mereu cu oameni si asta ne da mereu noi surprize, emotii si ne provoaca. Dincolo de aerul constructiv al afirmatiei, vreau sa va povestesc despre o noua cerere ce a aparut in companie.

Eram sigura ca lucrurile merg ok si ca angajatii sunt multumiti de ceea ce le oferim. Poate ca nu e compania cu cele mai mari venituri din lume, dar cu siguranta ofera anumite beneficii pe care putini din piata le dau.
Totul a mers bine pana cand, intr-o dimineata sefa unui departament mi-a comunicat ca ea crede ca in companie nu sunt oferite suficiente beneficii extrasalariale si ca sunt mai multi colegi de aceeasi opinie. Am incercat sa fiu cat mai rationala cu putinta. I-am sugerat ca, daca vor sa verifice exact optiunile, pot vedea in legislatia in vigoare exact categoriile in cauza si, daca sunt convinsi ca cererile in cauza sunt bine intemeiate si exprima opinia generala a angajatilor, sa formuleze un document cu aceste exigente.

Desigur, mai departe am discutat cu directorul, iar reactia lui a fost una de milioane: “Este dreptul angajatilor sa ne ceara mai multe beneficii. Daca sunt convinsi de ceea ce isi doresc, vom realiza o negociere a beneficiilor extrasalariale. Ma bucur sa vad ca oamenii vor mai mult. Acum sa vedem si cat de bine fundamentata e dorinta aici”. Si asa mi-am dat seama din nou cat de deschisa e de fapt compania.

Pasul urmator a fost ca angajatii s-au mobilizat ca sa vada daca cererile sunt valabile la nivel general. Au discutat, s-au vazut, toate tinand de organizarea lor si fara sa le micsoreze capacitatea de a-si indeplini sarcinile la timp.

Cand a venit momentul sa ne trimita documentul centralizat, simteam tensiunea in aer. Oamenii nu stiau care va fi reactia si nu erau nici ei siguri pe ceea ce cereau. Asta se vedea clar. De unde? Din document si nu numai.
Cu o oarecare deziluzie, mi-am dat seama ca anagajatilor le este destul de greu sa faca diferentierea intre beneficiile prevazute de lege ca fiind obligatorii in anumire situatii si cele extrasalariale. Da, era nevoie de explicatii, de atentie si de o discutie cat mai constructiva.

Am decis sa fim neutri si am apelat la un consultant in aceasta zona a legislatiei muncii. Asa am programat o negociere la care au participat reprezentatii angajatilor si anume cativa sefi de departamente si conducerea companiei. Discutia a durat cateva ore, pornind de la legislatie, apoi trecand in revista toate cererile si implicatiilelor atat pentru angajati cat si pentru companie.

Negocierea a decurs logic si frumos. Chiar am fost putin surprinsa cand am vazut cu cate usurinta s-a trecut peste cateva puncte mai spinoase din perspectiva mea. Intelegand nivelul de beneficii deja existente si comparate cu piata, angajatii au vazut mai clar situatia. Tratamentul cu respect al celor de langa noi a dat rezultate. Evidentiind clar delimitarea tipurilor de beneficii, angajatii au taiat singuri de pe lista anumite puncte.

La final cateva puncte nu mai erau pe lista, cateva au fost aprobate si cateva nu. Toata lumea era ok cu asta si chiar mi-au zambit colegii si mi-au spus: “Initial ne-am gandit ca vom striga in desert, dar ne bucuram ca ne-au fost adresate cererile. Acum stiu mai multe”.

Directorul a venit la mine si mi-a sugerat ceea ce stiam deja: “Angajatii striga dupa tine. Trebuie sa-i motivam mai mult si sa le aratam ce plus de valoare au aici”. Si avea perfecta dreptate. De multe ori uitam ce avem pentru ca nu ni se mai reaminteste. Ne pierdem in padure si cerem ceva de deja avem.

Asa am trecut printr-o serie de emotii si pot sa spun ca am incheiat cu bine intreaga aventura.

Voi ce parere aveti despre beneficiile extralariale? V-ati dori sa aveti in compania voastra ceva anume inclus? Sper sa imi impartasiti viziunea voastra de HR. Sa va bucurati de toate beneficiile voastre, extrasalariale sau nu!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Doamnei de la HRHRbeneficii extrasalariale

Data aparitiei: 09 Martie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul Doamnei de la HR: HR, HR striga! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]