SSM: Ce au scos la iveala controalele de verificare a conditiilor de securitate si sanatate in munca

inspectia munciissmsecuritate in muncainspectori de muncarezultate controale inspectia muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 22 februarie - 2 martie 2012, o campanie privind verificarea modului in care se respecta prevederile legale de securitate si sanatate in munca pentru utilizatorii de echipamente de munca ce functioneaza cu combustibili gazosi. Controalele au fost decise in urma evenimentului de la Sighetu Marmatei, soldat cu 17 accidentati.

Aceste controale s-au desfasurat la nivel national si au vizat unitatile cu specific in activitatea cu publicul: scoli, crese, gradinite, sali de sport, after-school, spitale, hoteluri, restaurante, cluburi, baruri, unitati ale administratiei publice, centre comerciale.

Obiectivele campaniei au fost cresterea gradului de constientizare, atat a angajatorilor cat si a angajatilor in ceea ce priveste necesitatea aplicarii si respectarii la locul de munca a legislatiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cat si eliminarea riscurilor profesionale specifice acestor locuri de munca.

Din totalul de 1608 agenti economici, au fost sanctionati 1.380 de angajatori. La aceste societati comerciale, inspectorii de munca au constatat 2.740 deficiente, pentru care s-au dispus 2.779 masuri.

Operatorilor economici le-au fost aplicate amenzi in valoare totala de 450.500 lei. De asemenea, in timpul verificarilor efectuate s-a dispus sistarea activitatii unui loc de munca precum si oprirea din functiune a 15 echipamente tehnice. Cele mai frecvente deficiente constatate in domeniul securitatii si sanatatii in munca sunt: functionarea echipamentelor tehnice utilizate pentru incalzire, prepararea hranei si a apei calde fara a avea avizul de functionare emis de catre IT - ISCIR, utilizarea instalatiilor electrice de constructie neconforme la locurile de munca unde exista pericol de incendiu sau de explozie, lipsa instalatiei de legare la pamant la echipamentele de munca sau neefectuarea verificarilor la aceasta instalatie, in conformitate cu reglementarile legale, folosirea detectoarelor de gaze nefunctionale sau neasigurarea masurilor pentru detectarea sau devierea ori indepartarea scurgerilor de gaze inflamabile spre un loc sigur, nu au fost intocmite evaluarile riscurilor specifice din atmosferele explozive luand in considerare probabilitatea producerii si persistentei atmosferelor explozive precum si probabilitatea prezentei si activarii surselor de aprindere, utilizarea instalatiei de alimentare cu gaz metan, fara ca aceasta sa fie verificata, conform actelor normative in vigoare.

Actiunile de control vor continua si in perioada urmatoare.



NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectia munciissmsecuritate in muncainspectori de muncarezultate controale inspectia muncii

Data aparitiei: 09 Martie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

SSM: Ce au scos la iveala controalele de verificare a conditiilor de securitate si sanatate in munca Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]