COR 2012: Clasificarea ocupatiilor din Romania introduce meseria de maestru magician si o radiaza pe cea de grefier

COR 2012modificari clasificarea ocupatiilorocupatii noi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Sa vedem ce s-a mai schimbat in ceea ce priveste clasificarea ocupatiilor din Romania, mai ales daca ne amintim ca ultimele modificari legislative au avut loc cu foarte putin timp in urma. Ne-am obisnuit deja ca noutatile legislative sa apara peste noapte chiar si atunci cand speram, in sfarsit, ca un proiect de lege este bine structurat si are o forma finala care va functiona ca la carte.

Recent a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 128 din data de 22 februarie 2012, Ordinul comun al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Institutului National de Statistica nr. 177/81/2012 privind modificarea si completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere), aprobata prin Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1.832/856/2011 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 128 din data de 22 februarie 2012.

Actul normativ opereaza o serie de modificari in cadrul Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere), introducand o serie de noi ocupatii practicate in cadrul economiei nationale.

Au fost introduse ocupatii in diferite domenii precum: producator TV, producator executiv TV, jurnalist TV, arbitru de fotbal, director club sportiv scolar, expert/specialist in parteneriat public-privat, evaluator bunuri culturale, maestru magician, specialist in e-Afaceri, specialist in economia sociala etc.

Totodata, actul normativ radiaza anumite ocupatii din COR, si anume: inspector justitie, consilier de justitie, referent de specialitate in justitie, inspector general judecatoresc, inspector general notarial, inspector general penitenciare, conducator carte funciara, grefier dactilograf (curte de apel, tribunal, judecatorie).

Accesati mai jos cele doua ordine care se refera la ultimele modificari COR de anul acesta:

- Ordinul nr. 81 din 13 februarie 2012;

- Ordinul nr. 177 din 7 februarie 2012.




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
COR 2012modificari clasificarea ocupatiilorocupatii noi

Data aparitiei: 24 Februarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

COR 2012: Clasificarea ocupatiilor din Romania introduce meseria de maestru magician si o radiaza pe cea de grefier Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]