Jurnalul Doamnei de la HR: Unde sunt resursele umanitatii?

Jurnalul Doamnei de la HRzapada
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu totii ne racim  si ne infocam zi de zi in ceea ce facem  si iarna ne da noi scuze pentru asta. Este cand frig, cand cald, ba alunecam “cu valul”, ba ne dam pe derdelus. Stiu ca va suna amuzant. Totusi realitatea nu ne incurajeaza sa mergem pe aceasta idee. Si pentru ca mereu am fost si voi fi un observator al oamenilor din jurul meu, vreau sa va impartasesc din seria noilor lucruri ce mi-au atras atentia.

Acum ca am experimentat nebunia unui oras nins abundent, am trecut la  o noua etapa: cea in care iti patineaza atat mintea cat si corpul... de la frig. Asa am avut surpriza, nu tocmai placuta, de a trebui sa parcurg Bucurestiul in plina ninsoare si sa ma lupt cu gheata, de pe trotuar, de pe strazi, de oriunde.

Undeva aproape de centrul orasului, am intrat alaturi de un coleg intr-o parcare. Odata ce am reusit sa ajungem in parcare pe o straduta deja plina de gheata mai mult sau mai putin acoperita de zapada, am avut o parte de o serie de aventuri. Dupa doi metri frumoasa masina a ramas blocata... derapa. De ce? Sub ea se aflau vai si dealuri de gheata. Ce sanse erau sa mai iesi?

Totul ar fi fost in regula daca reuseam sa trecem de acest prim hop. Si am avut succes dupa ceva incercari, insa restul drumului era neprevazut. Asa ca ne-am trezit dupa inca doi metri din nou derapand. Si de aici nu ne mai puteam misca. Desigur, o coloana de masini exista deja in urma noastra... Se auzeau soferii ce claxonam.

Dupa doua minute nesfarsite deja eram amandoi in aerul rece al serii sa vedem ce putem face. Si aici intervin resursele... umane. Soferul din spatele nostru a coborat impreuna cu un alt barbat din masina si... ne-au ajutat impingand masina. In cateva secunde deja trecusem mai departe. Am fost placut impresionata sa vad reactia lor. Pana la urma, toti raman blocati cand unul nu mai poate continua.

As vrea sa ca povestea mea sa se poata incheia deja, insa aventura a continuat. Am mai ramas blocati din nou pe hopuri. Si cei din spate ne-au impins. In final, imi era greu sa cred cand ma uitam in spate si ii vedeam pe cei doi barbati alergand in urma masinii noastre ca sa ne ajute daca mai este vreo portiune dificila pana la iesirea din parcare.

Abia in acel moment mi-am dat seama ca ceea ce pentru unii este un lucru obisnuit, iritarea in trafic, poate fi inlocuit cu ceva foarte frumos: sprijinul pe care il putem oferi altora. Si aici perspectiva mea de HR a prins bine.

Pana la urma in multe activitati din companii noi depindem unii de altii. Este un sistem piramidal pe care ni-l asumam. Ceea ce e relevant este sa retinem ca atunci cand cineva se “impiedica” in cadrul unui proces, toti le lovim cumva de el. Nu e mai simplu sa il ajutam?

Scepticii vor spune ca avem programe si procese care sa ne ajute sa evitam situatii grele. Desigur, este o pondere importanta. Si totusi, ce te faci cand ratiunea si tehnica nu te mai ajuta? Recurgi la un coleg! Folosesti resursele... umane.

Intr-o perioada in care multi spun ca bunatatea a disparut si ca toti oamenii sunt egoisti cred ca mai avem inca persoane ce ne pot demonstra ca sprijinul inca exista. Este doar un mic exemplu despre un lucru care minor care ajunge sa conteze mult pentru tine in acel moment.

Ca om de HR ma lovesc adeseerori de oameni ce au poate un ego mai dezvoltat si o latura de independenta ce duce la uitarea de ceilalti. Totusi, adeseori ma gandesc ca exista mai mult decat atat in oameni, ca sunt nenumarate resurse. Cand orice speranta te lasa, cand tehnologia nu mai are solutii pentru tine, oamenii iti vor oferi raspunsurile dorite. Resursele umane sunt pe gheata. Ramane de vazut daca aceasta se va sparge sau nu.

Voi ce intamplari buclucase ati avut pe gheata? Ati gasit oameni frumosi sau furioai? Sper sa povestiti cu drag. Sa aveti o saptamana alba si frumoasa!

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Doamnei de la HRzapada

Data aparitiei: 17 Februarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul Doamnei de la HR: Unde sunt resursele umanitatii? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]