Jurnalul Doamnei de la HR: Dus cu zapada...

Jurnalul Doamnei de la HRzapada
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Peste munti si prin padure gerul ne-a ajuns si ne-a lasat pe toti cu frigul intrat parca in vene si pana in sira spinarii. Daca ar fi sa o spunem doar asa fatalist, ar fi chiar simplu, dar eu o spun ca om de HR. Cum sa te lupti cu gerul si sa te asiguri ca toti angajatii sunt la birou si sunt bine? Cum sa ii motivezi?
In incercarea de a gasi raspunsul la intrebarile mentionate, ne vom aventura astazi intr-un tumult de intamplari si sper sa imi spuneti si parerile voastre.

Astfel, in urma unei discutii cu Directorul companiei, am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac ceva. Dragii mei colegi ajungeau la birou inghetati, suparati, alunecand pe gheata si unii foarte raciti. Ce productivitate putem cere in aceste conditii? Trebuie ridicat moralul, fara indoiala! Asa ca am decis sa actionez.
Pentru a mobiliza angajatii intr-o perioada nu tocmai primitoare am decis sa actionez bazandu-ma pe simtul umorului si crearea unei legaturi mai stranse intre angajati. Simplu de spus, mai dificil de realizat. Experienta mi-a spus ca de multe ori e bine sa iei angajatii prin surprindere si sa fii mai uman si mai deschis.

Asadar ne-am mobilizat si am inceput o serie de actiuni. Primul demers a fost concursul zilnic: Marea inghetata. In fiecare departament, colegii povesteau cat erau de inghetati si se alegea un reprezentant al departamentului. Partea frumoasa e ca la finalul saptamanii ne luam cateva minute ca sa votam cel mai inghetat om din companie. Diferentierea era bazata pe aventuri in zapada si premiul era, desigur, ceva fierbinte. Nu va spun ce, dar ma bazez pe abilitatea voastra de a va gandi la lucruri motivationale.

Odata implementat acest lucru, am discutat cu colegii nostri ce lucreaza pe teren daca e totul ok si au nevoie de ajutor din partea noastra, de ajustari la masinile de serviciu etc. Ne-au confirmat ca e totul ok si chiar ne-am bucurat sa le dam caciuli rusesti cu numele companiei. Nu va amuzati, a fost o reala batalie pe ele!
Pana aici totul a mers bine. Mizand pe latura umana, colegii au fost mult mai amuzati. Am promis departamentului cu rezultatele financiare cele mai mari ca ii aranjam biroul pentru a se bronza. Desigur, era vorba de un sistem nou de incalzire sau o izolare mai buna. Am pus la dispozitie trei variante din care acestia puteau alege. Poate nu veti crede, dar au fost foarte motivati de un birou mai cal, mai primitor si chiar mai pufos.

Ca un apogeu al activitatii a fost concursul de oameni de zapada. Il aveam deja invedere si asteptam momentul incare zapada sa fie potrivita pentru asa un efort. Am alocat o ora pentru constructie si apoi am decis care este Omul de Zapada al companiei. A devenit mascota noastra pe timp de iarna si, desi am investit ceva timp si energie, colegii mei au foat mult mai energici si entuziasmati.

Ok, dar cine mai munceste cu tata de multe activitati si concursuri? In urma acestor initiative productivitatea colegilor mei a crescut. Au facut miscare, au ras si au acceptat frigul de afara in loc sa fie in continuare frustati de toate neajunsurile. Toata lumea s-a simtit bine si am reusit sa ajungem la un nou nivel.

Recunosc in mod deschis, fara un director pe masura nu am fi putut organiza nsite activitati atat de dinamice si ma bucur mult ca am putut sa am aceasta ocazie. Ca urmare, nu subestimati puterea pe care o au colegii, superiorii si chiar voi ca oameni de HR.

Voi ce activitati mobilizatoare ati avut zilele acestea? Cum v-ati descurcat cu muntii de zapada? Sper ca ati avut ocazia sa va bucurati de frumusetea zapezii si sa va dezvoltati abilitatile de HR. Sa aveti o saptamana ninsa de bucurii!

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Jurnalul Doamnei de la HRzapada

Data aparitiei: 13 Februarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul Doamnei de la HR: Dus cu zapada... Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]