Spor de complexitate a muncii.Temeiul legal a fost abrogat

Legea 284/2010sporul de complexitatespor de complexitate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X





Intrebare:

Luand in considerare prevederile Legii 284/2010 prin care se abroga alin.7 al art.9 din OG 119/1999 prinvind controlul intern si controlul financiar preventiv, pentru exercitarea controlului financiar preventiv propriu in cadrul unei entitati publice, respectiv societate comerciala cu capital majoritar de stat se mai poate acorda sporul pentru complexitatea muncii (spor CFP)?
Care este reglementarea legala de la 01.01.2011 in baza careia se poate acorda acest spor in situatia data?

Raspuns:

Asa cum mentionati, art. 37 lit. b) din Legea 284/2010 cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice a abrogat dispozitiile alin. (7) al art. 9 din OUG 119/1999 privind controlul intern si controlul financiar preventiv, aprobata cu modificari si completari prin Legea 301/2002 , republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 799 din 12 noiembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, temeiul legal al acordarii sporului de complexitate a fost abrogat. In conformitate cu prevederile Legii 285/2010 si a Normei metodologice de punere in aplicare a acesteia, in cazul personalului platit din fonduri publice care, incepand cu anul 2011, a desfasurat activitatea de control financiar preventiv s-au acordat 4 clase de salarizare suplimentare pentru activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia.

In cazul personalului platit din fonduri publice care, a desfasurat activitatea de control financiar preventiv si in anul 2010, in salariul de baza a fost introdusa suma compensatorie sau, dupa caz, cuantumul sporului care a fost acordata/acordat pentru aceasta activitate in luna octombrie 2010, majorata/majorat cu 15% fara a se mai acorda in plata si cele 4 clase de salarizare suplimentare.

Aceste prevederi legale se aplica in cazul:

- personalului din autoritati si institutii publice, respectiv Parlamentul, Administratia Prezidentiala, autoritatea judecatoreasca, Guvernul, ministerele, celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale, autoritati ale administratiei publice locale, alte autoritati publice, autoritati administrative autonome, cat si institutiile din subordinea acestora, finantate integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
- personalului din autoritati si institutii publice finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale;
- personalului din autoritatile si institutiile publice finantate integral din venituri proprii;
- persoanelor care sunt conducatori ai unor institutii publice in temeiul unui contract, altul decat contractul individual de munca.

In cazul celorlalte enitati publice astfel cum sunt definite de OUG 119/1999 privind controlul intern/managerial si controlul financiar preventiv, respectiv companie/societate nationala, regie autonoma, societate comerciala la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar, cu personalitate juridica, care utilizeaza/administreaza fonduri publice si/sau patrimoniu public nu cunoastem sa se fi adoptat un act normativ care sa compenseze acordarea sporului de complexitate. Totodata, asa cum am aratat, temeiul legal al acordarii acestuia a fost abrogat.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Legea 284/2010sporul de complexitatespor de complexitate

Data aparitiei: 01 Februarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Spor de complexitate a muncii.Temeiul legal a fost abrogat Nota: 2 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]