Nou: se modifica procedura de autorizare a agentului de munca temporara

Contract temporaragent munca temporaramodificari autorizare agent munca temporara
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In Monitorul Oficial al Romaniei, nr. 5 din 4 ianuarie 2011 a fost publicata Hotararea Guvernului din nr. 1256 din 21 decembrie 2011 privind conditiile de functionare, precum si procedura de autorizare a agentului de munca temporara.

Domeniului de aplicare a cadrului legal

Actul normativ se aplica persoanelor:


-    care au incheiat un contract de munca temporara cu un agent de munca temporara si care sunt pusi la dispozitia unor utilizatori pentru a lucra temporar sub supravegherea si conducerea acestora,
-    juridice, publice sau private (avand posibilitatea chiar si organizatiile non-guvernamentale sa se autorizeze), autorizate ca agenti de munca temporara sau utilizatorilor care desfasoara activitati economice indiferent daca au sau nu un scop lucrativ.

Un angajator agent de munca temporara poate incadra si cetatenii straini sau apatrizii, cu domiciliul sau resedinta in Romania, in baza autorizatiei de munca sau a permisului de sedere in scop de munca eliberat/eliberata potrivit legii.

Procedura de autorizare si inregistrare

in vederea obtinerii autorizatiei de functionare, solicitantii depun la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca o cerere insotita de un dosar de autorizare. in plus, acestia au obligatia de a deschide un cont distinct la o banca din Romania in care trebuie depusa o garantie financiara, majorata prin prezentul act normativ de la 25 la 40 de salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata.

Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale infiinteaza Registrul national de evidenta a agentilor de munca temporara autorizati pentru inregistrarea acestora. inregistrarea se face de catre Ministerul Muncii, in termen de maxim 15 de zile calendaristice de la data autorizarii.

Autorizatia de functionare este valabila 2 ani, putand fi prelungita din 2 in 2 ani.

Obligatiile agentilor de munca temporara

Agentul de munca temporara incheie cu salariatul temporar un contract de munca temporara, in scris, in limba romana pentru fiecare noua misiune de munca temporara. El pune la pune la dispozitia utilizatorului un salariat temporar, in baza unui contract de punere la dispozitie incheiat in forma scrisa.

Agentii de munca temporara au obligatia de a tine evidenta contractelor de munca temporara si de a le inregistra in Registrul general de evidenta a salariatilor, in conditiile Legii nr. 53/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

Sanctiuni

Hotararea prevede ca desfasurarea activitatilor specifice agentului de munca temporara fara autorizatie constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.

in plus, se introduce sanctionarea contraventionala, conform Codului muncii, a agentului de munca temporara care pune la dispozitia unui utilizator pana la 5 persoane fara incheierea unui contract de munca temporar.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Contract temporaragent munca temporaramodificari autorizare agent munca temporara

Data aparitiei: 05 Ianuarie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Nou: se modifica procedura de autorizare a agentului de munca temporara Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]