Stim cum stam cu banii in 2012: proiectul bugetului de stat a fost aprobat

buget de statpensiisalariiinvestitiigarantii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Executivul a aprobat proiectul bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat pentru 2012. Potrivit declaratiilor premierului Emil Boc, documentul pune accentul pe investitii si pe crearea de locuri de munca, fiind in acelasi timp redactat cu prudenta si responsabilitate avand in vedere situatia economica din Europa.

Pentru 2012, premierul a precizat ca vom avea o cresterea economica estimata la 2,1%, tinta de deficit bugetar se prognozeaza a fi de 1,9% din PIB, iar rata medie a inflatiei de 3,4%. Guvernul va mentine la acelasi nivel cota unica de impozitare, TVA si contributiile de asigurari sociale. De asemenea, premierul a afirmat ca Romania isi pastreaza obiectivul de trecere la moneda euro in 2015.

Pentru sustinerea investitiilor prin garantii si ajutoare de stat, Ministerul Finantelor Publice va aloca 900 de milioane de lei - fie sub forma schemelor de ajutor de stat pentru investitii care genereaza locuri de munca si atrag investitii substantiale in economia romaneasca, fie sub forma ajutoarelor de minimis. La cele 900 de milioane de lei de la Ministerul Finantelor se adauga cele 71 de milioane de lei de la Ministerul Economiei, care vor acoperi sustinerea financiara a programelor guvernamentale aflate in derulare - Cardul Kogalniceanu pentru sprijinirea IMM-urilor, programul "Start-Up" sau programul "Tinerii debutanti in afaceri" - care vor avea finantare si in anul 2012.

In ceea ce priveste evolutia pensiilor si salariilor in 2012, premierul Emil Boc a declarat ca o eventuala indexare a pensiilor si recuperare a salariilor bugetarilor se va decide in functie de evolutiile economice interne si internationale.

In plan social, procesul care vizeaza controlul modului in care sunt acordate ajutoarele sociale va continua. "Protectia sociala trebuie sa ramana una activa, adica focalizata asupra celor care au cu adevarat nevoie. Aceia vor fi in continuare cei care vor primi din partea statului sprijin financiar; si, evident, eliminarea abuzurilor care din nefericire s-au perpetuat in ultimii 20 de ani in aceasta materie", a declarat primul-ministru.

Cel mai mare buget pentru anul 2012 il va avea Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale: 31,9 miliarde lei, urmat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: 14,9 miliarde lei, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii: 14,8 miliarde lei, respectiv Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului: 8,7 miliarde lei.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
buget de statpensiisalariiinvestitiigarantii

Data aparitiei: 29 Noiembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Stim cum stam cu banii in 2012: proiectul bugetului de stat a fost aprobat Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]