Modificari ale standardului de formare a mediatorului

Mediatortabloul mediatorilorformare mediator
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 842 din data de 28 noiembrie 2011 a fost publicata Hotararea Consiliului de mediere nr. 2826/2011 privind modificarea si completarea Standardului de formare a mediatorului, aprobat prin Hotararea Consiliului de mediere nr. 12/2007.

Noul act normativ impune o serie de conditii pentru persoanele care doresc sa fie acreditate in calitatate de formator in domeniul medierii, cu mentiunea «formator debutant». Acestea trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele aspecte:

a)este mediator autorizat in conditiile Legii, isi exercita profesia in una dintre formele prevazute de Lege, este inscrisa in Tabloul mediatorilor si nu este inregistrata cu nicio cauza de suspendare;

b)are experienta in domeniul medierii de minimum 3 ani de la data inceperii activitatii practice, conform datelor inscrise in Tabloul mediatorilor;

c)a actionat ca mediator in minimum 25 de cazuri, dovedite prin depunerea copiei registrului propriu in care tine evidenta contractelor de mediere in care a actionat ca mediator, certificata de mediator prin semnatura pentru conformitate cu originalul;

d)are pregatire in domeniul formarii adultilor, conform legislatiei in vigoare. 

In vederea acreditarii si inregistrarii in Tabloul formatorilor in domeniul medierii sau in Tabloul examinatorilor si evaluatorilor, persoanele interesate vor depune la Consiliul de mediere o cerere la care sunt atasate documentele doveditoare pentru indeplinirea conditiilor prevazute de prezentul standard. Acreditarea ca formator, examinator sau expert evaluator se face pentru o perioada de 4 ani de la data adoptarii hotararii privind aprobarea cererii.

Acreditarea inceteaza in urmatoarele situatii:

a)la expirarea termenului de 4 ani pentru care a fost acreditat sau reacreditat, daca nu a fost anterior depusa o cerere de reacreditare in acest sens;

b)la cererea scrisa a titularului, adresata Consiliului de mediere;

c)prin incetarea calitatii de mediator.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Mediatortabloul mediatorilorformare mediator

Data aparitiei: 29 Noiembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modificari ale standardului de formare a mediatorului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]