Consultanta in afaceri | Manager
detalii aici

Cauti un loc de munca?


Stiati ca...
...... exista peste 40 de documente OBLIGATORII pe care inspectorii ITM le verifica atunci cand vor sa va amendeze cu orice pret >> Detalii aici <<
:: mai multe intrebari si raspunsuri

Inregistrarea in ReviSal a incetarii CIM

Conform art. 4 alin. (1) lit. d) din H.G. nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.


La data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca se inregistreaza data incetarii de drept a contractului individual de munca intrucat in cazurile de incetare de drept, incetarea se produce la data la care intervine un eveniment prevazut de lege.
In celelalte cazuri, data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca.

Observam ca textul de lege stabileste ca inregistrarea datei incetarii CIM se va efectua chiar la data incetarii.

Prin urmare, inregistrarea va trebui sa o efectuati la data de 24.11.2011.

Daca legiuitorul ar fi stabilit ca data incetarii CIM se inregistreaza cel mai tarziu la data incetarii contractului individual de munca, inregistrarea ar fi putut fi facuta si anterior datei incetarii.

Angajatorul poate emite o decizie prin care sa desemneze o persoana care sa efectueze operatiile de completare si transmitere a registrului in perioada in care persoana desemnata se afla in concediu de odihna.

Ti-a placut acest articol? Trimite-l si prietenilor tai!


Data aparitiei: -

ClubLegislatiaMuncii.ro - intrebarea zilei

Care Sunt Actele Ptr A-mi Plati Singura CAS?

Intrebare: Ma numesc Marcu Luisa 19.09.1960 si am 28 de ani de munca mi-ati raspuns ca deocamdata nu pot benefia de pensia anticipata ptr ca nu am complet stagiul de cotizatie care este de 31 de ani si 10 luni. In aceste conditii as vrea sa-mi platesc singura CAS-ul. -la salariul minim pe economie. Mentionez ca acum beneficiez de ajutor de somaj care expira in luna iunie si nu sunt foarte convinsa ca imi voi putea gasi serviciu foarte curand. Ce acte imi sunt necesare?Unde trebuie sa ma adresez-locuiesc in Bucuresti sect. 5? Si care este suma pe care trebuie sa o platesc? Pentru a acoperi acea diferenta de vechime care ma ajuta sa beneficiez de pensie anticipata ,exista si alte modalitati ?

Raspuns: Ajutorul de somaj este perioada contributiva pentru pensii, CAS este platit de catre agentia de soma... citeste tot raspunsul aici
Trimite opinia ta comunitatii legislatiamuncii.ro
  Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare

Adauga acest articol in site-ul tau

ALTE ARTICOLE REFERITOARE LA contract de munca, cim, revisal:ULTIMELE ARTICOLE REFERITOARE LA contract de munca, cim, revisal: