Motivele schimbarii locului de munca - variabilele personale

motiveschimbarea locului de muncaloc de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

- Atractivitatea unui nou loc de munca
Este o caracteristica a fiintei umane sa evite rutina si sa raspunda, dupa o anumita perioada, unor noi provocari.
Aceasta motivatie se intalneste in special la angajatii tineri si la cei cu o pregatire profesionala medie si superioara, pentru care factorii noutate si creativitate ocupa un loc important in activitatea pe care o desfasoara.

- Sentimentul de insatisfactie personala si profesionala
Este o motivatie extrem de puternica si re prezinta una dintre cauzele cele mai frecvente pentru care angajatii parasesc o firma.
In mod special cei care au o buna pregatire profesionala si multa experienta intr-un domeniu de top de pe piata muncii nu stau mult timp intr-un loc pe care nu il considera corespunzator.

- Asteptarile nerealiste si lipsa de informare referitoare la organizatia in care urmeaza sa se angajeze
De multe ori, deciziile de angajare intr-o organizatie se iau pe baza unor informatii din surse mai putin credibile sau in urma unor discutii cu angajati care sunt multumiti de locul lor de munca si care recomanda calduros firma respectiva.

Numeroase sunt si cazurile in care locul de munca este ales datorita reputatiei (brandului companiei).
Daca ulterior se dovedeste ca jobul nu corespunde cu asteptarile personale, angajatul are un motiv serios sa plece din firma.

- Motive personale ce tin de viata privata a angajatului
Este vorba despre mai multe motive, incepand cu cele care tin de sanatate si/sau familie, pana la cele care tin de schimbarea domiciliului intr-o alta localitate sau intr-o alta tara.

- Caracteristicile personalitatii angajatului
Exista angajati care au o personalitate mai dificila, sunt inflexibili si considera ca mai degraba lumea trebuie sa se schimbe pentru ei, iar ei nu trebuie sa faca niciun efort de adaptare.
De multe ori acestia sunt foarte bine pregatiti profesional, au o parere foarte buna despre ei si parasesc firma deoarece considera ca nu sunt apreciati conform calitatilor pe care le au.

- Dorinta de a se retrage pentru o perioada de pe piata muncii, pentru a investi timp in propria persoana
Apare in cazul angajatilor cu o anumita pozitie sociala si cu un anumit venit personal (sau la nivelul familiei) care le permite acest lucru.
De asemenea, aceasta situatie se intalneste in randul specialistilor cu un inalt grad de pregatire, inovatorilor, celor care doresc sa faca schimbari radicale in cariera lor si in viata personala (de exemplu, vor sa petreaca mai mult timp cu familia, vor sa elaboreze o lucrare si pleaca in calatorie de documentare etc.).

Majoritatea angajatilor nu renunta la un loc de munca unde se simt apreciati si respectati, chiar daca li se ofera pachete salariale mai atractive pentru a pleca! Aceasta pentru ca o nevoie primordiala a omului este cea de stabilitate si de recunoastere.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motiveschimbarea locului de muncaloc de munca

Data aparitiei: 21 Noiembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Motivele schimbarii locului de munca - variabilele personale Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]