Metodele de combatere a zgomotului

combaterea zgomotuluicai de propagare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principalul scop al adoptarii unei metode de combatere a zgomotului il constituie diminuarea pericolului de aparitie a bolii profesionale numita surditate.

Un al doilea obiectiv il poate constitui asigurarea protectiei sub raportul efectelor generale, adica instalarea efectului de jena si de interferare a atentiei, in cazul in care asigurarea inteligibilititii comunicatiilor (in special a celor legate de securitatea muncii) este foarte importanta.

I. Metode de combatere a zgomotului la sursa

Principalele solutii utilizate in cadrul acestei metode sunt atenuatoarele de zgomot. Ele sunt foarte eficiente si frecvent folosite pentru diminuarea surselor de zgomot de natura aerodinamica. Dupa principiul care sta la baza functionarii lor, atenuatoarele pot fi active sau reactive.

Atenuatoarele active sunt constituite, de regula, sub forma unui canal captusit cu material fonoabsorbant, material ce detine rolul principal in reducerea zgomotului.

Atenuatoarele reactive asigura disiparea zgomotului prin formarea unui „dop de unde” care impiedica trecerea sunetului la unele frecvente.

Un astfel de atenuator este constituit dintr-o serie de cavitati si tubulaturi, astfel montate incat, prin discontinuitatile pe care le creeaza, sa realizeze reducerea necesara a nivelului de zgomot.

II. Metode de combatere a zgomotului pe caile de propagare

Principalele solutii utilizate in cadrul acestei metode sunt carcasele fonoizolante si ecranele fonoizolante.

Inchiderea completa a unei surse de zgomot intr-o carcasa fonoizolanta este una din cele mai raspandite metode de diminuare a zgomotului pe caile de propagare.

Adevarate bariere acustice intre sursa de zgomot si receptor, eficienta ecranelor fonoizolante variaza in functie de dimensiunile lor si de frecveta acustica a sursei.

Se recomanda ca latimea ecranului fonoizolant sa fie de cel putin 1,5-2 ori mai mare decat inaltimea lui.

III. Metode de combatere a zgomotului le receptor

Principalele solutii utilizate in cadrul acestei metode sunt echipamentele individuale de protectie (antifoane) si cabinele fonoizolante.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
combaterea zgomotuluicai de propagare

Data aparitiei: 06 Octombrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Metodele de combatere a zgomotului Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Metodele de combatere a zgomotului

Mai multe articole despre cai de propagare
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]