Lege pentru acordarea somajului

proiect de legedosar de somajsomaj
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In Senatul Romaniei a fost inregistrat un Proiect de Lege care doreste sa acorde somaj catorva zeci de mii de tineri care au "uitat" sa-si depuna dosarul de somaj in timp util. Altfel spus, ii include in somaj si pe acei tineri care nu au promovat Bacalaureatul in 2011 insa se pare ca au depasit termenul legal de 60 de zile in care trebuiau sa-si depuna acest dosar.
 
Iata cum explica senatorul PSD, Alexandru Cordos, initiatorul legii, decizia domniei sale de a promova aceasta lege.
 
"In urma numeroaselor semnale, primite din intreaga tara, cu privire la dificultatile pe care le intampina absolventii de liceu, promotia 2011, absolventi care nu au promovat examenul de bacalaureat dar care doresc sa beneficieze de ajutor de somaj, iar din cauza interpretarii deficitare a legii de catre functionarii Agentiilor Judetene de Ocupare a Fortei de Munca nu le mai sunt acceptate dosarele, considerandu-se ca termenul legal, de 60 de zile, avut la dispozitie a expirat, am initiat aceasta propunere de modificare a Legii nr. 76 din 16 ianuarie 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, Publicata in Monitorul Oficial cu numarul 103 din data de 6 februarie 2002.
 
Pe scurt, este vorba de faptul ca, functionarii mentionati mai sus, refuza primirea dosarelor pentru somaj ale absolventilor de liceu fara bacalaureat, considerand ca expirat termenul de 60 de zile prevazut de lege pentru aceasta situatie. Ori, prin Ordinul nr 4034, din 2 iunie 2011, al ministrului educatiei, cercetarii, tineretului si sportului se stabileste foarte clar ca finalul anului scolar 2010-2011 este la 31 august 2011 si, in opinia noastra, acesta este termenul de la care incep sa curga cele 60 de zile prevazute de Legea 76/2002.
 
Deci, din data de 27 septembrie, data in care am initiat demersul de fata, de modificare a Legii 76, mai sunt inca 33 de zile calendaristice la dispozitia absolventilor, de clasa a XII a, pentru a-si depune dosarele pentru somaj la agentiile de ocupare a fortei de munca.
 
Este firesc, de altfel, in opinia noastra, ca termenul mentionat in ordinul privind strucura anului scolar, al ministrului educatiei, ordin care se emite la inceputul fiecarui an de scoala, sa fie termenul de la care se calculeaza cele 60 de zile necesare depunerii actelor pentru somaj.
 
Fata de cele aratate, am elaborat prezenta propunere legislative privind modificarea si completarea art. 17 din Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, pe care, in conformitate cu art. 74 §i 75 din Constitutia Romaniei, republicata, o supunem Parlamentului spre dezbatere si adoptare".
 
Daca doriti, puteti consulta textul de lege si traseul ei legislativ AICI



de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
proiect de legedosar de somajsomaj

Data aparitiei: 03 Octombrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Lege pentru acordarea somajului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Lege pentru acordarea somajului

Mai multe articole despre dosar de somaj
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]