Ministerul Muncii analizeaza propunerea cosului de consum de 900 lei

Sulfina Barbupropuneri sindicatesalariul minimcosul de consum
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confederatiile patronale au emis in aceasta perioada mai multe propuneri, in cadrul intalnirii cu noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu. O astfel de propunere a fost mentionata si de Dumitru Costin, presedintele BNS, care a precizat ca salariul minim din Romania ar trebui sa tina cont de cuantumul calculat pentru cosul minim de consum. Potrivit acestuia, valoarea cosului de consum ar trebui sa ajunga, in contextul actual, la circa 920 lei.

De asemenea, acesta si-a exprimat punctele de vedere care nu sunt in acord cu propunerea patronatelor de a introduce prime in cazul salariilor mai mici de 1.000 lei, explicand ca implementarea unui astfel de sistem ar face ca angajatorii sa incerce in permanenta sa gaseasca solutii pentru fidelizarea salariatilor.

Dumitru Costin a amintit si de faptul ca mai mult de 70% dintre angajatii romani obtin venituri salariale mai mici decat salariul mediu pe economie. Astfel, acordarea unor prime fara ca salariul minim sa fie majorat ar trimite un procent semnificativ dintre angajati catre asistenta sociala.

In consecinta, acesta a declarat ca, in opinia sa, salariul minim ar trebui sa tina cont de cosul minim de consum, conditie care ar trebui respectata in orice tara. La sfarsitul acestor discutii, Sulfina Barbu, ministrul Muncii, a precizat ca propunerile exprimate de patronate vor fi analizate in cadrul ministerului.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Sulfina Barbupropuneri sindicatesalariul minimcosul de consum

Data aparitiei: 23 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Muncii analizeaza propunerea cosului de consum de 900 lei Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

Astazi va fi anuntat noul ministru al Muncii

Mai multe articole despre sulfina barbu
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]