In institutiile europene se munceste dupa program scurt. Revolta functionarilor europeni

functionari europenisalarii europenetimp de lucruParlamentul European
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In urma unui anunt din partea oficialilor de la Bruxelles, functionarii publici ar fi trebuit sa lucreze si in a doua parte a zilei pentru a sustine astfel reducerea costurilor, insa angajatii institutiilor europene au refuzat vehement aceasta prevedere.

Functionarii europeni sunt unii dintre angajatii cu cele mai mari salarii din acest domeniu, iar programul lor de munca este in prezent de 37,5 ore. Prin comparatie, timpul saptamanal de munca al romanilor este de 41,3 ore pe saptamana, aceasta medie oferind Romaniei un loc printre tarile in care se munceste cel mai mult.

Programul functionarilor europeni ar urma astfel sa ajunga la 40 de ore pe saptamana, fapt care a facut ca sindicatele celor circa 55.000 de functionari UE sa se opuna instantaneu unei astfel de modificari, motivand ca productivitatea ar avea de suferit, iar viata personala a angajatilor ar fi afectata.

Chiar daca in Europa criza datoriilor de stat este in continuare un subiect cu acelasi grad de risc, angajatii din Comisia Europeana, Parlamentul European sau Consiliul Ministrilor isi desfasoara activitatea fara sa se tina cont de masurile de reorganizare aplicate in cazul milioanelor de europeni din tarile cu probleme financiare.

Cele mai mici salarii in institutiile europene sunt de 2.500 euro si ajung pana la 17.000 euro. Circa 40% dintre angajatii acestor institutii primesc lunar salarii de peste 6.500 euro. In plus, functionarii UE se bucura de 42 de zile libere pe an (24 de zile concediu de odihna, 11 zile in care institutiile UE sunt inchise, alte sarbatori publice). De asemenea, acestia pot primi alte 24 de zile libere, in cazul in care compenseaza pentru o perioada cu 45 de minute pe zi in plus la serviciu.


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
functionari europenisalarii europenetimp de lucruParlamentul European

Data aparitiei: 23 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

In institutiile europene se munceste dupa program scurt. Revolta functionarilor europeni Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]