Noutate CSA: vanzatorul de asigurari obtine certificat de calificare profesionala

CSAcalificare profesionalavanzator asigurariexamen IMA
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi modificari in domeniul asigurarilor au fost stabilite de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) care informeaza ca persoanele interesate de prestarea activitatii in distributia produselor de asigurare au obligatia de a prezenta un certificat de calificare profesionala in asigurari. Certificatul va reprezenta astfel una dintre conditiile esentiale pentru incheierea contractului de munca, de mandat sau de intermediere in domeniul asigurarilor.

O alta modificare in acest sector stabileste ca atat persoanele care vor activa in domeniul distributiei produselor de asigurare, cat si cei care lucreaza deja in sistem au obligatia ca, din trei in trei ani (respectiv doi ani in cazul conducatorilor intermediarilor), sa faca dovada ca au urmat un program de pregatire profesionala continua aprobat de catre CSA

Comunicatul emis de CSA mentioneaza: "Piata asigurarilor are un mare potential de dezvoltare si cu siguranta va crea multe oportunitati pentru forta de munca in urmatorii ani. Rolul nostru este sa ne asiguram ca cei care lucreaza in aceasta piata au si competente profesionale suficiente astfel incat clientii lor sa inteleaga exact ce cumpara".

In ceea ce priveste procedura de obtinere a certificatului  de calificare profesionala/pregatire profesionala, acesta se va obtine in urma sustinerii unui examen organizat de catre Institutul de Management in Asigurari (IMA), dupa frecventarea unor cursuri de profil la oricare dintre furnizorii de programe educationale autorizati. IMA este institutia de educatie profesionala infiintata de CSA in vederea implementarii programelor de pregatire profesionala (calificare si pregatire profesionala continua) intr-un mod unitar.

Aceste exemene vor fi organizate de IMA atat la sediul sau din Bucuresti, cat si in oricare dintre cele 5 centre regionale din orasele Iasi, Constanta, Cluj, Tg.Mures si Timisoara, fiind astfel acoperit intregul teritoriu al tarii. De asemenea, se fac referiri la etapele inscrierii la examen: "Procedura de inscriere la examen, precum si calendarul sesiunilor de examinari sunt afisate pe site-ul IMA, la sectiunea Comisia de monitorizare a calitatii pregatirii profesionale. Prima sesiune de examinari a fost programata pentru perioada august-octombrie 2011, celelalte urmand a fi afisate pe site in perioada urmatoare. IMA poate suplimenta numarul de examene din cadrul sesiunilor stabilite, fiind oricand pregatita sa raspunda solicitarilor in materie de certificare a pregatirii profesionale in domeniul asigurarilor".


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CSAcalificare profesionalavanzator asigurariexamen IMA

Data aparitiei: 21 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Noutate CSA: vanzatorul de asigurari obtine certificat de calificare profesionala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]