Ministerul Sanatatii ia sub aripa sa Casa Nationala de Sanatate

Casa de Sanatateasigurari de sanatateCNAS
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prin aprobarea de catre  Guvern a Ordonantei de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, asa cum se arata intr-un comunicat de presa, Ministerul Sanatatii va coordona Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Va fi astfel exercitat un control din partea ministerului asupra sistemului de asigurari sociale de sanatate, din punct de vedere al aplicarii politicilor in domeniul sanitar aprobate de Guvernul Romaniei.

In consecinta, aceasta modificare va face ca Ministerul Sanatatii sa isi dea avizul pentru proiectele de acte normative elaborate de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in vederea asigurarii functionarii sistemului de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru cele cu incidenta asupra Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.

Se precizeaza insa ca CNAS va continua sa aiba un statut propriu, avizat de consiliul de administratie si cu avizul conform al Ministerului Sanatatii si aprobat prin hotarare a Guvernului. In plus, avizul Ministerului va fi necesar inaintea depunerii bugetului de venituri si cheltuieli precum si a proiectului de rectificare bugetara la Ministerul Finantelor Publice

De asemenea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va prezenta Ministerului Sanatatii trimestrial si anual, precum si in cadrul unor analize functionale, activitatile realizate cu privire la serviciile medicale, medicamentele si dispozitivele medicale  furnizate asiguratilor, inclusiv cele din cadrul programelor nationale de sanatate, contractarea, decontarea si finantarea acestora in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si executia bugetului.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Casa de Sanatateasigurari de sanatateCNAS

Data aparitiei: 09 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Sanatatii ia sub aripa sa Casa Nationala de Sanatate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]