Peste 71.000 de romani s-au angajat anul acesta in strainatate

salarii maridomeniul hotelierangajare vase de croazieraangajare strainatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In primele sase luni ale acestui an au plecat la munca in strainatate peste 71.000 de romani care au reusit sa se angajeze cu contract de munca. De la inceputul anului si pana la sfarsitul lunii iulie si-au depus CV-urile nu mai putin de 370.000 de romani care doreau sa obtina un loc de munca in afara tarii.

Firmele de recrutare au reusit sa afiseze in aceasta perioada aproximativ 98.000 de oferte disponibile venite din partea angajatorilor straini. Astfel, au fost ocupate 71.000 dintre aceste posturi in primele sase luni ale anului in curs.

S-a constatat ca cele mai multe locuri de munca oferite de companiile straine au fost cele din domeniul hotelier si din turism (26.300 de joburi), sectorul medical (16.500) si agricultura (8.100). de asemenea, doar pentru Marea Britanie au fost semnate peste 22.000 de contracte de angajare.

Foarte multi romani au reusit sa isi gaseasca un loc de munca in Grecia (19.500) si Germania (10.500), iar alti 7.000 de romani au fost angajati de firme din Italia.

In privinta salariilor, cele mai mari venituri se gasesc tot in domeniul hotelier si in sectorul medical. Astfel, salariile in domeniul hotelier ajung si pana la 15.300 de euro pe luna, cele din sectorul medical fiind de 14.000 euro lunar. Salarii de 8.700 euro pot primi inginerii angajati in strainatate, iar cei care lucreaza pe vasele de croaziera sunt platiti cu pana la 5.500 euro lunar. Acelasi salariu este oferit si celor care lucreaza in domeniul administrativ, entertainment, constructii si amenajari.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii maridomeniul hotelierangajare vase de croazieraangajare strainatate

Data aparitiei: 06 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 71.000 de romani s-au angajat anul acesta in strainatate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]