Studiu de caz: Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana desemnata pentru gestionarea Revisalului

HG 500/2011Revisalpersoana desemnata
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 7.09.2011

In ceea ce priveste gestionarea Revisalului, exista mai multe prevederi care compun cadrul legal de care va trebui sa tina cont un angajator. Astfel, ce conditii va trebui sa indeplineasca persoana din cadrul firmei desemnata pentru incarcarea datelor in Revisal si transmiterea acestora? Va trebui aceasta persoana sa detina diploma de inspector de resurse umane sau o diploma de operator calculator?

Mentiunea potrivit careia persoana desemnata de angajator pentru completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) trebuie sa aiba calificarea/ specializarea/ perfectionarea in domeniul resurselor umane si cunostinte de oprerare a calculatorului la nivel de utilizator a aparut prima data in proiectul hotararii de guvernul aprobata prin HG 500/2011.

Potrivit proiectului HG 500/2011 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) publicat pe site-ul oficial al Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, completarea si transmiterea registrului poate fi facuta de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator, care detin calificare/ specializare/ perfectionare in domeniul resurselor umane si cunostinte de operare a calculatorului la nivel de utilizator.

Insa proiectul de abrogare a HG 161/2006 a suferit modificari si in forma finala aprobata de HG 500/2011 au disparut dispozitiile potrivit carora persoana nominalizata prin decizia scrisa a angajatorului trebuie sa detina calificarile mentionate.

Prin urmare, asa cum se poate observa din raspunsurile emise in perioada in care pe site-ul Ministerului Muncii se afla proiectul de modificare a Revisal-ului, de fiecare data, s-a facut precizarea - potrivit proiectului - iar la finalul raspunsului, s-a adaugat mentiunea "proiectul poate suferi modificari".

In concluzie, potrivit art. 2 alin. (5) din HG 500/2011 completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 500/2011Revisalpersoana desemnata

Data aparitiei: 06 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Ce conditii trebuie sa indeplineasca persoana desemnata pentru gestionarea Revisalului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]