Studiu de caz: Suspendarea contractului individual de munca pentru concediu crestere copil si declaratiile lunare

completare Revisalconcediu crestere copilsuspendare CIM
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Valabil la 2.09.2011

Cum va proceda o societate cu o salariata care se afla in concediu de ingrijire a copilului de pana la 2 ani in ceea ce priveste suspendarea contractului? Daca societatea a suspendat contractul de munca si nu a mai trecut salariata in statul de plata pentru aceasta perioada, s-a procedat corect? De asemenea, salariata nu a mai fost inscrisa nici in declaratiile de la Casa de pensii, AJOFM, ITM, AFP, Casa de sanatate.

Contractul individual de munca se suspenda, potrivit art. 51 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, salariatului pentru concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani.

Perioada in care o persoana beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului prevazute de O.U.G. nr. nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, (respectiv O.U.G. nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului - pentru alariatele care au nascut incepand cu data de 1 ianuarie 2011), constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii drepturilor prevazute atat de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare cat si de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii si de asemenea constituie perioada asimilata stagiului de cotizare in vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de O.U.G. nr. 158/2005, cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006 (art. 18 din O.U.G. nr. 148/2005).

Pe perioada in care salariata se afla in concediu pentru cresterea copilului aceasta va fi mentionata in declaratiile angajatorului cu CIM suspendat si venituri zero. Insa, cu privire la completarea registrului general de evidenta a salariatilor programul REVISAL nu permite inregistrarea suspendarii contractelor individuale de munca, astfel incat in REVISAL nu va fi mentionata suspendarea contractului individual de munca pentru cresterea copilului.

Potrivit art. 3 alin. (2) din H.G. nr. 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajarii;
c) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de munca;
e) data si temeiul incetarii contractului individual de munca.

Astfel, numai aceste elemente si modificarea lor se inregistreaza in REVISAL.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
completare Revisalconcediu crestere copilsuspendare CIM

Data aparitiei: 02 Septembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Suspendarea contractului individual de munca pentru concediu crestere copil si declaratiile lunare Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]