Teatrul de razboi din resursele umane: 50 de angajatori, 46.000 de concedieri si 12.500 de angajari in 2008-2010

angajaricrizaangajatoriconcedieri Posta Romanaangajari OMV
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teatrul operatiunilor de recrutare si selectie din perioada care a urmat declansarii crizei nu se indeparteaza foarte mult de imaginea unui camp de lupta unde victime au fost circa 46.000 de persoane care si-au pierdut locul de munca in urma restructurarilor facute de cei mai mari 50 de angajatori. In acelasi timp, in doi ani de criza, au fost facute doar 12.500 de angajari.

Unul dintre angajatorii care a influentat cel mai mult piata muncii in aceasta perioada in ceea ce priveste atat rata somajului, cat si media angajarilor facute incepand cu anul 2008 este Posta Romana care are in prezent circa 35.000 de angajati. Chiar si in acest moment, institutia opereaza restructurari, dupa ce anul trecut a concediat 790 de angajati in urma pierderilor de 28,7 mil. euro la afaceri de 327 de milioane de euro.

Anul trecut, cele mai multe restructurari s-au inregistrat in cadrul companiilor de stat care incearca sa obtina profit in urma acestor proceduri de restructurare. CFR Marfa ocupa astfel locul intai in topul angajatorilor care au facut cele mai mari restructurari, peste 6.600 de angajati fiind concendiati intr-o perioada de doi ani de zile.

Toate aceste companii incearca astfel sa scada cheltuielile cu angajatii si sa obtina profit in conditiile in care rata de productivitate a scazut, insa numarul de angajati s-a mentinut la un nivel mai ridicat decat era necesar.

Si OMV Petrom a disponibilizat in cei doi ani de criza peste 4.600 de angajati, aceasta etapa fiind o continuare a procesului de restructurare demarat in urma privatizarii din 2004. De asemenea, combinatul siderurgic ArcelorMittal din Galati si-a redus personalul cu pana la 2.000 de salariati pe an, iar compania Lisa Draxlmaier a efectuat restructurari semnificative din cauza lipsei de pregatire a oamenilor.

In acelasi timp, cel mai mare angajator privat ramane OMV Petrom care avea in 2005 un numar de  48.408 de salariati si care a concediat in cinci ani circa 13.700 de persoane. Compania Hidroconstructia care avea anul trecut peste 6.500 de salariati a efectuat in doi ani de zile concedieri in cazul a circa 900 de persoane.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajaricrizaangajatoriconcedieri Posta Romanaangajari OMV

Data aparitiei: 31 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Teatrul de razboi din resursele umane: 50 de angajatori, 46.000 de concedieri si 12.500 de angajari in 2008-2010 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]