Studiu de caz: Completarea Revisal si modificarea locului de munca la sucursala

HG 500/2011Revisalmodificarea locului de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valabil la 31.08.2011

Se ia drept analiza cazul unei societati care si-a deschis un punct de lucru fara personalitate juridica, cu precizarea ca acest punct de lucru are aceeasi denumire si acelasi CUI ca si sediul social. Pentru trei salariati se va face schimbarea locului de munca de la sediul social la noul punct de lucru. Va trebui aceasta noua locatie sa fie inregistrata in Revisal? De asemenea, ce modificari vor trebui efectuate in cazul celor trei salariati in ceea ce priveste actele care sa demonstreze ca le-a fost schimbat locul de munca?

In ceea ce priveste modul in care se va proceda, conform dispozitiilor art. 2 alin. (2) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, fiecare angajator are obligatia de a infiinta si transmite la inspectoratului teritorial de munca un registru general de evidenta a salariatilor si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.

Salariatii trebuie inregistrati in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), inclusiv salariatii care isi desfasoara activiatatea la sucursala fara personalitate juridica infiintata de angajator, nu punctul de lucru. Astfel, registrul se infiinteaza si completeaza la nivelul sediului social si cu salariatii sucursalei, unitate fara personalitate juridica. Sucursala nu are obligatia, ci doar facultatea de a infiinta si completa registrul. Devine obligatie numai daca angajatorul a delegat sucursalei competenta incadrarii personalului prin incheierea de contracte individuale de munca si competenta infiintarii registrului.

Asadar, in registrul de evidenta infiintat la sediul social veti putea inregistra si salariatii care isi desfasoara activiatatea la sucursala. In ceea ce priveste locul muncii, acesta este element al contractului individual de munca (CIM), asa incat modificarea definitiva a acestuia se poate realiza printr-un act aditional la CIM.

Astfel, daca partile raportului juridic de munca hotarasc modificarea locului de munca al salariatului de la sediul angajatorului la o alta structura a acestuia , in speta la sucursala fara personalitate juridica, atunci modificarea se va realiza prin incheierea unui act aditional de munca care va cuprinde mentiunea privind modificarea locului de munca.

Prin urmare, modificarea cu caracter definitiv (si nu temporar ca de exemplu prin delegare) a locului de munca al salariatului de la sdiul social al angajatorului la sucursala se realizeaza prin act aditional la CIM. In speta, pentru a schimba locul de munca de la sediul social la sucursala nou infiintata va trebui incheiat cu fiecare dintre cei trei salariat cate un act aditional de modificare a locului de munca.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
HG 500/2011Revisalmodificarea locului de munca

Data aparitiei: 30 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Completarea Revisal si modificarea locului de munca la sucursala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]