Programul Work & Travel sub semnul intrebarii: autoritatile americane au declansat o ancheta

Work & Travelstudentiangajatiancheta program Work & Travel
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cateva sute de studenti care s-au inscris in programul Work & Travel si care au fost astfel angajati la o firma de ambalare a ciocolatei din Pennsylvania au organizat un protest cu privire la conditiile de munca si salariile primite. In consecinta, Departamentul Muncii si Departamentul de Stat al SUA  au demarat mai multe anchete pentru a stabili cine se face vinovat de situatia creata.

In concret, cei 400 de studenti straini aveau ca sarcina ridicarea cutiilor grele si impachetarea dulciurilor la o linie de productie rapida, multi dintre ei fiind nevoiti sa munceasca in ture de noapte. In afara eforturilor mari depuse la locul de munca, in urma deducerii taxelor asociate programului si chiriei, sumele ramase nu au fost suficiente, pentru multi dintre acestia, ca sa acopere cheltuielile facute in tarile de origine pentru obtinerea vizei.

Anchetele care se desfasoara in prezent investigheaza plangerile facute de catre studenti in ceea ce priveste salariile si conditiile de munca. In plus, inspectori locali au mers sa discute atat cu studentii, cat si cu angajatorii, in vederea stabilirii situatiei reale.

Compania Hershey, cel mai mare producator de ciocolata din America de Nord, a oferit studentilor care au facut aceste plangeri o zi de evenimente educationale la sediul central al companiei. Mai mult decat atat, compania ar putea acorda studentilor aflati la munca in cadrul companiei o saptamana libera platita, astfel incat acestia sa poata vizita mai multe locuri din SUA.

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Work & Travelstudentiangajatiancheta program Work & Travel

Data aparitiei: 26 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Programul Work & Travel sub semnul intrebarii: autoritatile americane au declansat o ancheta Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]