Ce tari au cei mai fericiti angajati si unde sunt oferite 41 zile de concediu pe an

salariiconcediiloc de muncaprogram de muncaangajati
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intr-un top al tarilor care ofera cele mai multe zile libere si un program de munca lejer, romanii nu ocupa unul dintre cele mai bune locuri. Acestia muncesc in medie 41,2 ore pe saptamana si au parte de cele mai putine zile de concediu din UE, doar 21. Prin comparatie, in Coreea de Sud sunt acordate 19 zile de concediu, in vreme ce sarbatorile legale sunt in numar de 15. Astfel, numarul total al zilelor libere este 34. Chiar daca beneficiaza insa de mai multe zile de concediu, acestia lucreaza in general si peste program.

La jumatatea topului se afla Marea Britanie cu un numar de 36 de zile libere, cu mentiunea ca, pe langa zilele legale de concediu, angajatii britanici mai pot lipsi de la munca (fara sa li se taie ziua de munca) si daca sunt implicati in activitati sindicale. In plus, angajatii care au copii mici in ingrijire, au dreptul de a negocia un program mai flexibil de munca.

In Austria se acorda 25 de zile de concediu, la care se adauga 13 sarbatori legale. In total, zilele libere sunt 38, iar austriecii beneficiaza de cel de-al 13-lea salariu (ca prima de vacanta) si de cel de-al 14-lea salariu (prima de Craciun). Francezii lucreaza si mai putin, avand 40 de zile libere pe an si primesc minimum sase salarii compensatorii in cazul in care angajatorul decide sa ii concedieze.

La polul opus in ceea ce priveste satisfactia oferita de locul de munca, se situeaza Rusia. In ciuda celor 40 de zile libere pe an, rusii au parte in general de salarii mici, platite cu intarziere, de cele mai multe ori. Pe primul loc se afla Brazilia, cu 41 de zile libere, din care 30 de zile de concediu oficial. In plus, angajatii brazilieni sunt incurajati de Guvern sa isi ia toate cele 30 de zile de concediu odata. Chiar daca acesta poate fi luat si in doua parti, prima parte nu poate fi mai mica de 20 de zile.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariiconcediiloc de muncaprogram de muncaangajati

Data aparitiei: 19 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce tari au cei mai fericiti angajati si unde sunt oferite 41 zile de concediu pe an Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]