7 greseli pe care s-ar putea sa le faci cand iti cauti un job

recrutaredepunere CVgreseli CVjoburi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uneori cei care sunt in cautarea unui job depun nenumarate CV-uri, dar luni de zile nu primesc niciun raspuns din partea angajatorilor. In astfel de situatii, doritorii de joburi considera fie ca angajatorul a ales alt candidat mai bine pregatit, fie ca au fost nedreptatiti intr-un fel sau altul.

Realitatea poate fi insa departe de ceea ce isi imagineaza cei care isi depun CV-urile aproape zilnic: greseala s-ar putea sa fie doar a candidatilor. In fapt, s-ar putea sa fie chiar cele 7 greseli majore pe care le fac foarte multi aplicanti atunci cand isi depun CV-ul.

In primul rand, o persoana aflata in cautarea unui job nu ar trebui sa isi neglijeze profilul online. Fotografiile din vacanta la mare incarcate pe Facebook il pot face pe angajator sa treaca imediat la urmatorul CV. Alege cu grija ce informatii personale publici pe Internet si ai grija ca in permanenta brandul personal sa denote profesionalism.

In al doilea rand, greselile de gramatica sau de ortografie sunt o bariera destul de importanta in obtinerea unui job. Multe dintre companii, in functie de profil, au inclus in interviu si teste care sa arate ca potentialul angajat cunoaste temeinic regulile de scriere corecta.

Mai apoi, candidatii romani nu obisnuiesc sa redacteze scrisori de multumire dupa interviu. Chiar daca nu stii inca daca vei primi jobul, este bine sa scrii macar un e-mail formal prin care sa multumesti pentru ca ai fost chemat la interviu.

O alta greseala pe care o fac multi candidati este dorinta de a afla, inca de la inceputul interviului, care este salariul oferit de angajator. Astfel, ar putea sa para foarte usor ca singura ta motivatie sunt banii si ca, mai mult decat atat, conditionezi continuarea interviului prin raspunsul pe care il astepti de la angajtor in ceea ce priveste salariul.

Un alt sfat: nu-ti trimite CV-ul directorului general al unei companii. Cei din resursele umane sunt angajati cu un motiv, astfel ca nu vei avea prea mari sanse ca directorul sa isi piarda vremea uitandu-se peste CV-ul tau. Cel mult, vei lasa impresia ca nu respecti departamentul de HR.

Nu uita sa modifici CV-ul si scrisoarea de intentie in functie de fiecare job la care aplici. Asta nu inseamna nici pe departe sa inventezi pentru a corespunde cerintelor respective, ci sa iti adaptezi capacitatile si sa iti formulezi scrisoarea de intentie astfel incat sa pui accentul pe ceea ce detii deja si care s-ar potrivi jobului respectiv.

Nu te opri din vanatoarea de joburi. Chiar daca ti se pare ca te-ai descurcat de minune la ultimul interviu si ca vei obtine cu siguranta postul, nu te opri din cautarea altor joburi. Pana nu ai garantia ca angajatorul te-a ales pe tine, fie ca te anunta telefonic sau prin e-mail, si pana nu semnezi cu acesta contractul, nu renunta sa iti folosesti timpul in identificarea unor noi oportunitati!

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutaredepunere CVgreseli CVjoburi

Data aparitiei: 05 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

7 greseli pe care s-ar putea sa le faci cand iti cauti un job Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]