Studiu de caz: Actul aditional la CIM in ceea ce priveste obligatia de informare a salariatului

Codul munciiobligatia de informaremodel de act aditional
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum va proceda o societate in cazul in care se doreste indeplinirea obligatiei de informare a salariatului? In mod normal, legea prevede intocmirea unui act in care sa fie incluse clauzele care vor fi astfel inscrise in contract sau modificarile care se au in vedere. Cum va arata modelul de act aditional pe care va trebui sa il intocmeasca angajatorul?

In acest sens, legea prevede prin dispozitiile de la art. 17 alin. (1) si (2) din Codul muncii, anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, faptul ca angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

Astfel, obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

Prin urmare, documentele prin care se face dovada informarii cu privire la continutul contractului individual de munca este contractul individual de munca sau actul aditional. Angajatorul prezinta astfel obligatia de a intocmi actul prin care se va face ulterior dovada ca angajatul a luat la cunostinta ca s-au produs modificari in cadrul contractului individual de munca. Actul aditional la contractul individual de munca va fi intocmit conform modelului de mai jos:

Model de act aditional:

Antet angajator

ACT ADITIONAL
nr. …….. / ……………….……
la contractul individual de munca incheiat si inregistrat sub nr.
……/……………………. in Registrul de evidenta al salariatilor

A. Partile contractului
Angajatorul S.C. ……......…………………..……………………………., cu sediul in …....………………....…………………………………………….., inregistrata la registrul comertului sub numarul……………………., cod unic de inregistrare…………….., telefon………………………..., reprezentata legal prin……………………………………., In calitate de……………...……………..
si
salariatul/salariata - D-na/D-nul, domiciliat/domiciliata in localitatea…….............……………….., str…………………………………………., nr........., bl………, ap………, judetul………………………, posesor/posesoare al/a buletinului / cartii de identitate seria……….…., nr………..............………., eliberat/eliberata de……………………. la data de………………, CNP……………...…………………..
B. In temeiul art. 41 alin. (1) din Codul muncii partile convin asupra modificarii urmatoarelor clauze din contractul individual de munca:
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
C. Celelalte prevederi ale contractului individual de munca raman neschimbate.
D. Clauzele prezentului act aditional vor produce efecte incepand cu data de

ANGAJATOR, SALARIAT,

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiobligatia de informaremodel de act aditional

Data aparitiei: 05 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Actul aditional la CIM in ceea ce priveste obligatia de informare a salariatului Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]