Cum afla angajatorul Google daca esti candidatul ideal: cateva intrebari-capcana

recrutareangajatorGoogleintrebari capcana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Interviurile din cadrul marilor companii din lume sunt deja faimoase pentru intrebarile care sunt departe de a fi cele standard. Astfel, in vreme ce intrebarile neobisnuite ii fac pe unii angajati sa se gandeasca mult timp la un raspuns, angajatorul doreste in realitate sa obtina dovada ca potentialul angajat este cat se poate de creativ si flexibil.

In acest sens, reprezentantii companiei Google au declarat: "Aceste tipuri de intrebari arata daca o persoana este rezistenta la stres, competitiva, face fata schimbarilor dese din cadrul unei companii de IT si are background tehnologic necesar, care sa arata faptul ca poate fi un bun angajat al firmei noastre. Trebuie sa demonstreze rapiditate, gandire analitica si mobilitate".

Aceste intrebari-capcana sunt folosite adeseori in cadrul interviurilor desfasurate de aceasta companie, iar raspunsurile date de candidati sunt hotaratoare in ceea ce priveste sansele acestora de a obtine un loc de munca in cadrul mult-ravnitei companii.

Prima intrebare incearca sa afle de la candidat de ce exista cateva "goluri" in istoria profesionala a acestuia. In perioada in care au fost someri, acestia ar trebui sa prezinte activitatile pe care le-au desfasurat astfel incat sa demonstreze ca aceste perioade au fost productive pentru candidiati si i-au ajutat la dezvoltarea personala.

O a doua intrebare le cere candidatilor sa exemplifice o problema recenta pentru care au observat ca vechile solutii nu functionau. Angajatorul doreste, in acest caz, sa observe cat de flexibili sunt candidatii in general si cum se comporta acestia in situatii de criza pe care trebuie sa le depaseasca.

Compania poate dori sa afle si ce ar putea spune despre candidat persoana care il place cel mai putin pe acesta din urma. Unii angajatori declara ca persoanele care nu stiu sa raspunda la aceasta intrebare au sanse mici de a mai fi angajate in urma interviului. Angajatorul doreste sa afle, de fapt, in ce masura este candidatul constient de defectele sale. Riscurile cele mai mari asumate de candidat pot face din nou subiectul unei intrebari. Asa cum considera analistii, asumarea unui risc denota nu numai curajul de a incerca ceva nou, ci si eventuala asumare a esecului.

Identificarea abilitatilor unui candidat reprezinta, de asemenea, un test eficient. Se observa astfel in multe situatii ca un candidat este mai potrivit pentru un alt job decat cel pentru care a aplicat. Dificultatile intampinate in cariera sunt si ele un punct important in ceea ce priveste personalitatea angajatorului si tiparul de comportament al acestuia in ceea ce priveste depasirea unei anumite situatii.

In plus, angajatorul ar mai putea dori sa afle ce si-ar dori candidatii sa schimbe la ultimul loc de munca pentru a observa daca potentialul angajat reprezinta o persoana care nu isi ascunde problemele atunci cand acestea apar. In rest, angajatorul poate sa ii mai ceara candidatului sa isi imagineze ca trebuie sa ii explice unui copil cum functioneaza o baza de date. Nu in ultimul rand, se poate recurge si la intrebarile "Ce poti sa-mi spui despre tine?" si "De ce ar trebui sa te angajam pe tine pe acest post?". In momentul in care candidatul stie ce asteapta de la el un angajator si isi cunoaste foarte bine abilitatile de munca si caracteristicile care tin de personalitate, succesul interviului este aproape garantat.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutareangajatorGoogleintrebari capcana

Data aparitiei: 01 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum afla angajatorul Google daca esti candidatul ideal: cateva intrebari-capcana Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]