Studiu de caz: Inscrierea in Revisal a concediului fara plata

Codul munciiconcediu fara plataREVISAL
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii au dreptul la anumite invoiri cu durata a cateva ore, precum si la concediile fara plata de o zi sau mai multe zile. In astfel de cazuri, nu este intotdeauna evidenta procedura legala care ar trebui urmata de catre angajator. Ar trebui astfel societatea in cauza sa suspende contractul de fiecare data si sa reia ulterior valabilitatea acestuia in fiecare situatie de tipul celei mentionate anterior?

Angajatorul nu va inscrie in Revisal acele perioade de timp in care salariatul este invoit ca urmare a  faptului ca aceste invoiri nu constituie, prin lege, o cauza de suspendare a contractului individual de munca. Astfel, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Conform art. 54 din Codul muncii, contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale. In consecinta,  daca salariatul formuleaza o cerere de concediu fara plata si angajatorul o aproba, contractul individual de munca se suspenda pe durata concediului fara plata aprobat de angajator. Altfel spus, consecinta aprobari concediului fara plata pentru interese personale o constituie suspendarea contractului individual de munca. Concediul fara plata se aproba pe baza cererii formulate de salariat, nefiind necesare alte formalitati.

De la 1 august 2011, perioada si cauzele de suspendare ale contractului individual de munca se vor inscrie in registrul general de evidenta a salariatilor in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Prin urmare, odata cu termenul precizat anterior, cel de 1 august 2011, perioadele in care salariatii beneficiaza de concedii fara plata acordate in baza art. 54 din Codul muncii, precum si orice alta cauza de suspendare, exceptand cauzele de suspendare in baza certificatelor medicale, se vor inscrie in registrul de evidenta a salariatilor (REVISAL). Modalitatea practica de completare a registrului general de evidenta a salariatilor va fi cunoscuta dupa ce Inspectia Muncii va adopta aplicatia informatica pentru completarea si transmiterea registrului de evidenta a salariatilor.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciiconcediu fara plataREVISAL

Data aparitiei: 28 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Inscrierea in Revisal a concediului fara plata Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Spor de fidelitate. Conditii de acordareIntrebare: Se poate acorda sporul de fidelitate in cadru firmei trimestrial daca nu se transmite in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Remuneratia minima pentru zilieri aprilie 2024. Mod calcul durata prestare activitateIntrebare: O SRL lucreaza cu zilieri pe caen 5610. Care este remuneratia minima pt zilieri in anul 2024? Cele 90 de zile in care o persoana poate lucra la o firma este pe an calendaristic, adica la 01.01.2024 se ia de la zero evidenta, sau trebuie tinut cont si de lunile anterioare din anul precedent?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]