Au fost autorizate noi societati si fonduri de administrare a pensiilor facultative

pensii facultativefond de administrareasigurari
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Saptamana aceasta au fost emise mai multe autorizatii de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pentru societati si fonduri de administrare a pensiilor facultative.

Una dintre aceste societati, S.C. Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost astfel autorizata ca societate de administrare a fondurilor de pensii facultative. In plus, a fost autorizat si prospectul actualizat al schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative 'Pensia Mea'.

Consiliul a decis, in acelasi timp, autorizarea prealabila a preluarii administrarii Fondului de Pensii Facultative 'Pensia Mea' de catre S.C. Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. de la S.C. Aviva Asigurari de Viata S.A.

De asemenea, a fost emisa autorizarea prealabila a fuziunii Fondului de Pensii Facultative OTP 'Strateg', fond absorbit, administrat de catre S.C. Onix Asigurari S.A., cu Fondul de Pensii Facultative 'Stabil', fond absorbant, administrat de catre S.C. Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

In plus, S.C. Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a solicitat autorizarea ca societate de administrare a fondurilor de pensii facultative, in vederea preluarii in administrare a Fondului de Pensii Facultative 'Pensia Mea', administrat in prezent de catre S.C. Aviva Asigurari de Viata S.A.

Comunicatul transmis de CSSPP precizeaza ca operatiunea de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative (Pilonul III) de catre un administrator al unui fond de pensii administrat privat (Pilonul II) se supune prevederilor Normei nr. 8/2010, emisa de CSSPP in aplicarea Legilor de baza ale sistemului de pensii private.

In consecinta, in conformitate cu regulile impuse de Norma nr. 8/2010, S.C. Aviva Asigurari de Viata S.A. va transmite in scris, tuturor participantilor la Fondul de Pensii Facultative 'Pensia Mea', notificarea privind procesul de preluare a administrarii acestuia de catre S.C. Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. in termen de 30 de zile calendaristice de la data informarii, participantii se vor putea transfera fara penalitati la orice alt fond de pensii facultative, daca nu sunt de acord cu preluarea administrarii fondului.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pensii facultativefond de administrareasigurari

Data aparitiei: 27 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Au fost autorizate noi societati si fonduri de administrare a pensiilor facultative Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]