Vacante ieftine sau de lux, in Romania sau in strainatate. Tu unde vrei sa mergi?

destinatii ieftinevacante ieftinecazarelitoraldestinatii de lux
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preturile vacantelor difera in functie de destinatie, conditii si serviciile oferite. In multe situatii insa, aceste tarife depind de situatia economica a unei tari, dar si de simpla decizie a celor care au afaceri in turism de a percepe tarife cu mult mai mari decat nivelul calitatii oferite in schimb. 

Romanii par sa prefere in continuare vacantele la Marea Neagra, dar pe un loc apropiat se situeaza si concediile petrecute in zonele Bran-Moeciu, Sibiu si Maramures. Pe locul al treilea se situeaza statiunile balneo-climaterice, urmate de statiunile montane.

Cele mai ieftine destinatii din tara par sa scoata din buzunarul unui roman sume cuprinse intre 200 si 1.000 lei, in vreme ce o vacanta in strainatate costa intre 100 si 4.000 euro pe saptamana. Romania este vizitata anual de 1,3 milioane de turisti straini, aici fiind inclusi si cei care vin in interes de afaceri.

Cele mai ieftine destinatii turistice de pe litoralul romanesc sunt cele din statiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus si Saturn, unde preturile pe saptamana (cazare si mic dejun) nu depasesc 600 lei. Turismul rural include insa preturi si mai mici, de aproximativ 400 lei pentru 6 nopti de cazare.

In schimb, cele mai scumpe oferte de la Marea Neagra sunt cele din Mamaia unde hotelurile de 5 stele au preturi de pana la 1.200 euro pe camera. Chiar si in Delta Dunarii tarifele au urcat, iar o cazare la un hotel de 4 sau 5 stele ajunge si la 1.000 euro. La munte, un sejur cu demipensiune, la un hotel de 5 stele, variaza intre 800 si 1.000 euro.

Cele mai ieftine vacante in strainatate sunt cele din Bulgaria unde cazarea pe o saptamana la un hotel de 3 stele in regim all inclusive costa aproximativ 400 euro, in vreme ce la hotelurile de 2 si 3 stele se pot face rezervari si pentru 150 euro de persoana. Alte oferte convenabile ca pret se regasesc si in Grecia unde cele mai ieftine statiuni sunt Halkidiki, Paralia Katerini si Olympic Beach.

Tarife mai mari sunt percepute, de exemplu, in Antalya, unde o saptamana de cazare in regim all inclusive la un hotel de 5 stele costa intre 700 si 800 euro, dar preturile pot ajunge pana la 2.000 euro de persoana la cele mai bune hoteluri.

Croazierele de lux costa intre 2.000 si 5.000 euro, iar destinatiile exotice pornesc de la 800 de euro in zone precum insulele Seychelles, Maldive, Mauritius sau Bali. Alte destinatii preferate de turistii din toata lumea sunt Monte Carlo, Cannes si Nisa, unde tarifele ajung pana la 1.500 euro de persoana la hotelurile cu mai mult de trei stele.

Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, anul acesta au vizitat Romania peste 2,5 milioane de turisti straini, cei mai multi fiind din Ungaria (36,6%), Bulgaria (19,6%), Italia si Germania (8,5% ), precum si din Austria (4,2%).

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
destinatii ieftinevacante ieftinecazarelitoraldestinatii de lux

Data aparitiei: 22 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Vacante ieftine sau de lux, in Romania sau in strainatate. Tu unde vrei sa mergi? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]