FMI face o noua vizita Romaniei

FMIacordimprumut
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Saptamana aceasta, o noua misiune a Fondului Monetar International desfasoara in tara noastra cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv, fiind analizate progresele inregistrate de autoritati in ceea ce priveste promisiunile facute anterior.

Aceasta misiune se va incheia la 1 august, urmand ca expertii FMI, impreuna cu specialisti din cadrul Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, sa analizeze obiectivele primului semestru cu reprezentanti ai BNR, ai mediului de afaceri, mediului politic si partenerilor sociali.

Prima vizita in cadrul acestui acord din partea expertilor FMI a avut loc in primavara aceasta, in perioada 27 aprilie - 9 mai. Recent, John Lipsky, directorul general interimar al FMI, a declarat, cu privire la noul acord incheiat de Romania: "Toate obiectivele programului au fost atinse, subliniind angajamentul autoritatilor in favoarea continuarii reformelor".

Printre masurile care ar trebui respectate de autoritatile romane, cuprinse in Memorandumul tehnic de intelegere dintre parti, companiile de stat monitorizate in cadrul acordului cu FMI au in sarcina concedierea a circa 7.000 de angajati pana cel tarziu la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, in vederea imbunatatirii performantelor.

Noul acord incheiat are o durata de 24 de luni si se desfasoare concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeana, cu o valoare de 1,4 miliarde de euro, precum si cu un imprumut de 0,4 miliarde de la Banca Mondiala.

Cresterea estimata de autoritatile romane este de 1,5% pentru anul in curs si de pana la 4% pentru anul 2012. Cu toate acestea, rata inflatiei indica valori mai mari decat cele estimate, ca urmare a cresterii preturilor alimentelor si energiei. Astfel, inflatia se va mentine la un nivel de peste 5% anul acesta, fiind imposibil de atins obiectivul de inflatie stabilit de BNR pentru 2011.

Sumele de bani acordate Romaniei prin acordul FMI sunt repartizate in doua transe. Prima dintre acestea are o valoare de 67 milioane de euro, in vreme ce a doua transa este de 480 milioane de euro.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
FMIacordimprumut

Data aparitiei: 20 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

FMI face o noua vizita Romaniei Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]