Studiu de caz: Inscrierea criteriilor de evaluare in CIM si in Regulamentul intern

Codul munciicriteriile de evaluare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ceea ce priveste criteriile de evaluare a activitatii profesionale, acestea includ informatii care ar trebui cuprinse in continutul contractului individual de munca. Trebuie insa stabilit daca, in situatia unei proceduri privind Programul de Management al Performantei, aceste date ar trebui incluse si in fisa postului.

Legea mentioneaza ca aceste criterii de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului trebuie sa se regaseasca in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu art. 17 alin. (4) din Codul muncii republicat.

Astfel, de la intrarea in vigoare a noilor dispozitii legale, contractele individuale de munca ale salariatilor contin si aceste criterii. Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct de fisa postului, element prevazut la lit. d) a art. 17.

Tocmai de aceea, aceste criterii nu sunt incluse si in fisa postului, ci in continutul contractului individual de munca. Fisa postului presupune enumerarea atributiilor care revin salariatului reprezentand o concretizare a obligatiilor principale pe care salariatul si le asuma la incheierea contractului individual de munca. In consecinta, toate contractele individuale de munca incheiate dupa data de 01 mai 2011 vor cuprinde in mod obligatoriu criteriile de evaluare. Acest fapt se ca produce chiar daca la momentul intrarii in vigoare a modificarilor Codului muncii, angajatorul avea stabilita o procedura de evaluare incluzand si criterii de evaluare.

De mentionat si faptul ca unele inspectorate teritoriale de munca impun includerea criteriilor de evaluare in contractele individuale de munca incheiate pana la data de 01 mai 2011. Insa, acest lucru este imposibil de realizat daca salariatul se opune semnarii actului aditional. In acelasi timp, potrivit art. 242 din acelasi cod, criteriile si procedurile de evaluare profesionala a salariatilor trebuie sa se regaseasca in continutul Regulamentului intern, asa incat daca in regulament nu sunt prevazute trebuie sa va conformati dispozitiilor legale si sa modificati regulamentul in acest sens.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul munciicriteriile de evaluare

Data aparitiei: 19 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Studiu de caz: Inscrierea criteriilor de evaluare in CIM si in Regulamentul intern Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]