Cum stam cu munca la negru in urma controalelor ITM

munca la negrucontrol ITMevaziune fiscala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Verificarile efectuate in ultima vreme de inspectorii de la ITM au scos la iveala nenumarate nereguli. Astfel, in perioada 2 mai - 30 iunie, controalele efectuate s-au finalizat cu intocmirea a 525 de dosare penale, cele mai multe fiind pentru angajatorii care nu au incheiat forme legale de munca angajatilor.

Aceste verificari efectuate de inspectorii de la Inspectia Muncii si de catre ofiterii de politie de la Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au aratat ca o rata mare a infractiunilor de acest fel s-a inregistrat in cazul firmelor de constructii, paza si protectie, comert si servicii.

Raportul realizat cu privire la dosarele penale intocmite arata ca 181 de dosare penale din totalul de 525 au fost deja finalizate. In plus, a fost dispusa inceperea urmaririi penale pentru 162 de angajatori, 12 dosare fiind deja inainte parchetului competent pentru trimitere in judecata. Pentru alte 19 dosare au fost propuse solutii precum amenda penala sau neinceperea urmaririi penale, in vreme ce 344 de dosare se afla in lucru.

Infractiunile semnalate in cazul acestor firme nu sunt reprezentate doar de nesemnarea contractelor cu cei care ar fi trebuit sa beneficieze de drepturile unui salariat, fiind intalnite si cazuri de evaziune fiscala, fals intelectual, neplata contributiilor la bugetul asigurarilor de somaj sau neplata asigurarilor sociale de sanatate si a impozitului pe salarii.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
munca la negrucontrol ITMevaziune fiscala

Data aparitiei: 15 Iulie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cum stam cu munca la negru in urma controalelor ITM Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]